Acesta reteta de aperitiv cu piure de naut, scrumbie afumata si salata de patrunjel cu ceapa este un aperitiv foarte gustos, consistent si sanatos, la fel ca si reteta de humus. Il putem pastra cateva zile in frigider, dar inainte sa il servim il lasam sa revina la temperatura camerei.

Daca nu avem naut, putem folosi fasole cu boabe mari si o pregatim in acelasi mod. Piureul de fasole va fi la fel de gustos. Pentru a aromatiza piureul de naut putem folosi marar, patrunjel, oregano, foi de dafin. Servim aperitivul de piure de naut cu scrumbie afumata  cu o salata de patrunjel si ceapa.

Nautul este o sursa excelenta de fibre, vitamine B6 si B9, acid folic, mangan, proteine si minerale precum: fier, fosfor, potasiu, calciu, magneziu, cupru si zinc. Este foarte gustos si consistent. Datorita continutului bogat de proteine, nautul poate inlocui cu succes carnea. Boabele de naut fiert pot fi adaugate in diferite salate. In perioada de post,  in afara de humus, din naut putem prepara si niste minunate chitele de naut.

 

Ingrediente pentru reteta de aperitiv cu piure de naut si scrumbie:

 

  • 500 gr naut (sau fasole)
  • 200 gr filet de scrumbie afumata
  • 1 ceapa in bucati mari
  • 2 morcovi
  • 100 ml ulei
  • 2-3 linguri de capere
  • 50 ml suc de lamaie
  • 2 foi de dafin
  • sare

 

Ingrediente pentru salata de patrunjel cu ceapa:

 

  • 1 legatura patrunjel tocat
  • 2 cepe taiate felii subtiri
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 linguri suc de lamaie
  • sare

 

Reteta de aperitiv cu piure de naut si scrumbie – mod de preparare:

 

  1. Se pune nautul la inmuiat cu o seara inainte in apa calduta cu o lingura de sare.

 

  1. In ziua urmatoare nautul se strecoara, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Se fierbe 5 minute, se strecoara, se arunca apa in care a fiert si se pune din nou in oala cu apa curata impreuna cu ceapa, morcovii si foile de dafin. Se fiebe aproximativ o ora, pana se inmoaie bine. Daca in timpul fierberii este nevoie sa mai completam cu apa, punem apa calda.

 

  1. Intre timp, pregatim salata amestecand patrunjelul cu ceapa, sucul de lamaie, uleiul si sarea.

 

  1. Cand nautul este bine fiert il strecuram si pastram o cana din apa in care a fiert. Inlaturam foile de dafin.

 

  1. Pasam nautul cu blenderul vertical impreuna cu uleiul, sucul de lamaie si sarea. Daca piureul este prea tare, mai adaugam putin din apa in care a fiert nautul.

 

  1. Piureul il putem servi in bol sau pe felii de paine prajita. Ornam bolul si feliile de paine cu salata de ceapa si patrunjel, felii de scrumbie afumata, felii de lamaie, capere si masline (optional).

 

 

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Aperitiv cu Piure de Naut si Scrumbie
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)