Sirop de Papadie – Miere de Papadie – Beneficii si Reteta Pas cu Pas

0
10735

Sirop de papadie (sirop de papadii sau miere de papadie). Sirop de papadie beneficii. Sirop de papadie reteta preparare. Cum se face siropul de păpădie. Reteta miere de papadie. Miere de papadie mod de preparare

Iata care este cea mai buna reteta care ne arata cum sa facem sirop de papadie sau miere de papadie (miere falsa de papadie) si de ce acest produs natural este benefic pentru organismul nostru! Siropul de papadie (mierea de papadie) nu este un preparat greu de facut. Daca avem de unde lua flori de papadie ar fi pacat sa nu incercam sa facem in casa cateva borcanase cu acest sirop de papadie sau miere de papadie, cum i se mai spune. Denumirea i se datoreaza culorii auriu inchis care seamana foarte bine cu cea a mierii pe care o fac albinele. In rest, nu are nicio legatura cu albinele!

Pentru a prepara aceasta miere de papadie (sirop de papadie) este necesar sa adunam in jur de 100 grame de flori de papadie. Le inlaturam coditele si sepalele, pentru ca acestea au gust amar. Le spalam foarte bine sub un jet de apa rece. Dupa aceea, le lasam sa stea putin pe un prosop de hartie. Astfel, ne asiguram ca acestea nu vor avea insecte la interior. Pentru a prepara acest sirop de papadie (miere de papadie) trebuie sa culegem florile de papadie pe vreme insorita, dimineata, cand sunt complet deschise, din locuri nepoluate, de pe dealuri si campuri de la tara, sau din gradini. 

Flori de papadie
Flori de papadie

Siropul de papadie se pastreaza in borcane sterilizate, inchise cu capac.

Din flori de papadie putem prepara si un minunat jeleu de papadie.

Miere de papadie – sirop de papadie – beneficii:

Mierea de papadie este minunata, gustoasa ca si mierea naturala de albine, si are multiple efecte terapeutice chiar daca are un continut ridicat de zahar, ca orice sirop, de altfel. Mierea de papadie, consumata in diverse cure, ca atare, intinsa pe paine, sau in ceaiuri, are efect detoxifiant, mai ales asupra ficatului si a bilei. Din sirop de papadie in combinatie cu apa se poate prepara o bautura delicioasa, racoritoare, cu diverse beneficii pentru sanatate. Siropul de papadie sau mierea de papadie (cum i se spune in popor) este un preparat accesibil tuturor, cu multiple beneficii pentru afectiunile hepatice sau biliare, durerile reumatice, artrite si multe altele.

Papadia este o planta atat de comuna si de vizibila incat greu ne vine sa credem ca efectele benefice pe care le are asupra sanatatii sunt atat de puternice. Creste spontan in Romania si poate fi vazuta in toate parcurile, pe malul apelor, pe pajistile montane sau in poieni insorite. Pe langa proprietatile curative papadia mai are calitati culinare deosebite. Frunzele si florile papadiei sunt folosite in prepararea salatelor si dulceturilor.

10 motive pentru care sa culegi papadii
Consumata regulat, papadia impiedica formarea pietrelor la rinichi. Are efecte diuretice si depurative remarcabile, actionand ca un puternic detoxifiant, ajutand organismul sa elimine toxinele, curatand sangele, ficatul si colonul.
Papadia stimuleaza secretiile digestive, normalizeaza tranzitul intestinal incetinit si elimina lichidele retinute in exces in corp.
Papadia contine toti aminoacizii esentiali si revitaminizeaza si remineralizeaza organismul dupa perioada de iarna. 

Sirop de Papadie – Miere de Papadie – reteta video pas cu pas

Reteta sirop de papadie (miere de papadie) – ingrediente:

  • 100 gr flori de papadie (aprox. 125 flori)
  • 1 litru apa
  • 1 kg zahar
  • sucul de la o lamaie

Reteta sirop de papadie (miere de papadie) - ingrediente

Cum se face siropul de papadie (miere de papadie mod de preparare) :

  1. Luam fiecare floare si ii indepartam codita si sepalele. Acestea au gust amar si nu avem nevoie de ele.

Luam fiecare floare si ii indepartam codita si sepalele

 

2. Spalam bine florile de papadie sub jet de apa si le punem la fiert intr-o cratita in care am pus un litru de apa rece. Fierbem florile de papadie la cea mai scazuta temperatura posibil timp de 2-3 minute din momentul in care incep sa fiarba. Stingem focul, acoperim cratita cu un capac si lasam la racit si infuzat peste noapte.

Punem florile de papadie la fiert intr-o cratita in care am pus un litru de apa rece

3. Pentru a prepara siropul de papadie trebuie mai intai sa strecuram infuzia. Luam o strecuratoare si asezam in ea un tifon sau un prosop curat. Trecem totul prin sita. Stoarcem bine cu mana florile de papadie. Putem purta manusi de cauciuc pentru ca papadia isi lasa culoarea si ne vom colora pe maini dar, dupa ce ne spalam pe maini, iese culoarea.

Strecuram infuzia de flori de papadie

4. Turnam infuzia de flori de papadie strecurata intr-o cratita incapatoare.

Infuzia de flori de papadie strecurata

5. Adaugam in infuzia de papadie 1 kg de zahar. Putem folosi si zahar brun (nerafinat). Adaugam si sucul stors de la o lamaie. Acesta previne cristalizarea zaharului si da un gust acrisor placut si o aroma specifica. Punem cratita cu sirop de papadie la fiert la foc foarte mic timp de aproximativ o ora. Amestecam ocazional in ea. Siropul trebuie sa scada si sa se ingroase un pic, fara sa se caramelizeze sau cristalizeze!

Sirop de papadie (miere de papadie)

6. Cat timp fierbe siropul, ne ocupam de sterilizarea borcanelor. Incalzim cuptorul la 100 grade. Spalam bine borcanele si capacele si le punem pe gratarul cuptorului. Introducem borcanele in cuptorul preincalzit la 100 grade si le tinem timp de 10 minute.Sterilizam borcanele si capacele

7. Ca sa vedem daca siropul a fiert suficient il testam ca la dulceata, picurand putin sirop pe o farfurie rece. Daca s-a ingrosat frumos, atunci este perfect.

Daca il fierbem prea mult se va cristaliza. In acest caz mai adaugam un putina apa si il mai fierbem din nou inca putin.

Daca fierbem siropul prea putin, va fi mai lichid. In aceasta situatie putem sa mai fierbem siropul inca putin. El se va inchide oricum la culoare in timpul fierberii devenind ca si chihlimbarul.

Dupa racire aceasta este consistenta optima: miere de papadie legata corect.

Testam siropul de papadie (mierea de papadie)

8. Turnam siropul de papadie cald in borcanele sterilizate. Insurubam bine capacele si lasam borcanele sa se raceasca incet, acoperite cu prosoape groase.

Sirop de papadie (miere de papadie)
Sirop de papadie (miere de papadie)

Sirop de papadie (miere de papadie)

Retete cu papadie

Jeleu din flori de papadie – reteta pas cu pas

Jeleu de papadie

 

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Sirop de Papadie - Miere de Papadie - Beneficii si Reteta Pas cu Pas
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.