Reteta de salata de ton este usor de preparat. Gata in numai 20 de minute, aceasta salata poate fi pastrata la frigider pentru cateva zile si poate fi consumata in orice moment al zilei.

Aceasta salata  este un aperitiv delicios si sanatos pe baza de peste care poate fi preparat in multe moduri: cu sau fara maioneza, cu ceapa verde sau uscata, cu legume proaspete sau murate, cu oua fierte, cu mar verde sau cu mango (pentru cei care adora gusturile exotice). Se poate servi ca sandwich cu felii de paine integrala, salata verde si felli de rosii, cu bagheta sau cu pita arabeasca.

De obicei o preparam din ton conservat in ulei sau in apa ca si salata orientala cu ton. Se poate pregati si cu ton proaspat pe care il frigem mai intai pe tigaie sau pe gratar. Eu am ales sa pregatesc salata de ton clasica, cu ton din conserva si cu maioneza facuta in casa.

 

Ingrediente pentru reteta de salata de ton (pentru 4 portii):

 

  • 1 conseva de ton mare
  • ¼ ceapa uscata tocata marunt (sau 2 fire de ceapa verde taiate rondele)
  • 1 tulpina de telina tocata marunt (sau o bucata mica de radacina de telina rasa)
  • 2-4 linguri de maioneza (dupa gust)
  • 1 lingura suc de lamaie verde (lime)
  • sare
  • piper alb proaspat macinat

 

Ingrediente pentru maioneza:

 

  • 2 galbenusuri (1 galbenus fiert si 1 galbenus crud)
  • 150 ml ulei de masline
  • 50 gr mustar de buna calitate
  • ½ lingurita sare
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • piper alb

 

Reteta de salata de ton – mod de preparare:

 

  1. Preparam mai intai maioneza. Intr-un bol frecam cele doua galbenusuri cu sarea. Adaugam mustarul si piperul si turnam foarte incet jumatate din cantitatea de ulei, amestecand incontinuu cu o lingura de lemn. Punem sucul de lamaie si amestecam pana se incorporeaza. Adaugam si restul de ulei, putin cate putin, amestecand incontinuu cu lingura.
  2. Scoatem tonul din conserva, il punem intr-o strecuratoare, il clatim putin cu apa de la robinet si il lasam sa se scurga bine de apa.
  3. Tocam marunt ceapa si telina si le punem intr-un bol. Adaugam tonul, sucul de lamaie si maioneza si amestecam bine compozitia pana se omogenizeaza. Verificam daca mai este nevoie sa adaugam sare, piper sau suc de lamaie.

Reteta de salata de ton este gata! Servim salata de ton cu felii de paine, bagheta sau pita arabeasca, salata verde si rosii.

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Salata de Ton
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
3.51star1star1star1stargray Based on 7 Review(s)