Reteta de aperitive cu sardine si vinete in aluat este cea mai buna alegere atunci cand aveti sardine proaspete si nu mai stiti cum sa le preparati. Daca v-ati plictisit de sardine la cuptor cu ulei si oregano sau medicul v-a interzis sa mancati alimente prajite, puteti sa pregatiti aceste aperitive cu sardine si vinete. Sardinele pregatite in acest mod pot fi un aperitiv minunat, alaturi de o salata de rosii si busuioc, atunci cand aveti invitati la masa.

Pentru prepararea acestor aperitive este necesar sa curatam sardinele de solzi, intestine, si oase. Le taiem capetele si si cu degetul mare desfacem carnea fiecarui peste, de la cap spre coada, tragand apoi sira si intestinele, asa cum am aratat la reteta de sardine la cuptor. Spalam sardinele sub jet de apa si le punem intr-o strecuratoare, sa se scurga de apa. Vinetele le prajim in ulei si le amestecam cu otet balsamic. Aluatul pe care il folosim la aceste aperitive cu sardine este aluatul de placinte din comert sau aluat de placinta facut in casa.

 

Ingrediente pentru reteta de aperitive cu sardine si vinete in aluat:

 

  • 6 foi de placinta
  • 300 gr sardine proaspete (fara oase)
  • 1 vanata taiata bucati potivite
  • 6 felii de rosii uscate
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita praf de chimion
  • ulei pentru uns deasupra

 

Reteta de aperitive cu sardine si vinete in aluat – ingrediente pentru salata:

 

  • 2 rosii taiate cubulete (fara seminte)
  • 1 lingura ulei de masline
  • putin busuioc proaspat
  • sare
  • piper proaspata macinat

 

Reteta de aperitive cu sardine si vinete in aluat – mod de preparare:

 

1. Pentru a prepara reteta de aperitive cu sardine este necesar sa curatam sardinele de solzi, intestine si oase. Solzii se curata foarte usor: spalam sardinele sub jet de apa de la robinet si le frecam cu atentie dinspre coada spre cap. Procedand astfel solzii se desprind foarte usor. Pentru a curata sardinele de oase si intestine procedam astfel: taiem capetele si cu degetul mare desfacem corpul fiecarui peste pe lungime, de la cap spre coada, tragand in acest mod sira si intestinele. Apoi spalam sardinele sub jet de apa si le punem sa se scurga de apa intr-o strecuratoare pe care o asezam pe un bol.

2. Spalam vanata, o taiem in felii potrivite si le presaram cu sare. Le lasam 10 minute ca sa iasa lichidul amarui, le tamponam cu hartie de bucatarie si le prajim pe ambele parti, pana se rumenesc usor si se inmoaie. Turnam peste ele otetul balsamic si luam tigaia de pe foc.

  

3. Incalzim cuptorul la 180 grade. Asezam hartie de copt in tava cuptorului.

4. Desfacem fiecare foaie de aluat pe masa de lucru, o stropim cu putin ulei si indoim fiecare foaie pe jumatate. Impartim pe fiecare foaie vinetele, punem peste ele sardine, 1 felie de rosie uscata, oregano, chimion si cate o lingura de ulei de masline. Inchidem fiecare foaie intr-un pachetel.

  Aperitive cu Sardine si Vinete in Aluat poza 6

Le asezam in tava si le ungem cu putin ulei.

  

5. Coacem pachetele cu sardine in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 20-25 minute, pana se rumenesc.

6. In timpul in care aperitivele cu sardine sunt la cuptor, pregatim salata. Taiem rosiile cubulete mici, presaram busuiocul rupt cu mana si adaugam sarea, piperul si uleiul de masline.

7. Servim fiecare pachetel impreuna cu putina salata.

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Aperitive cu Sardine si Vinete in Aluat
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Adauga un comentariu

Comentarii