Aceasta reteta de chiftelute din peste proaspat cu cartofi se poate prepara din orice tip de peste. Cand nu stim cum sa mai preparam pestele, aceste chiftelute sunt o solutie foarte buna. Sunt foarte gustoase, fine si pufoase. Se pot prepara prajite in ulei sau la cuptor. Eu am facut si prajite, si la cuptor. Recomand ca aceste chiftelute sa fie prajite in ulei si apoi puse pe hartie de bucatarie pentru a se absorbi surplusul de ulei. Sunt mult mai gustoase prajite in ulei.

Putem servi chiftelele ca aperitiv din peste cu tzatziki, cu o salata, sau ca fel principal cu sos de rosii si diverse garnituri: piure de cartofi, paste sau orez, la fel ca si chiftelutele din carne.

 

Ingrediente pentru reteta de chiftelute din peste proaspat cu cartofi:

 

  • 400 gr filet de peste taiat marunt
  • 2 cartofi fierti
  • 3 fire de ceapa verde tocata marunt
  • 1 ceapa tocata foarte fin (sau razuita)
  • 1 ou
  • 100 gr cascaval ras
  • 4 linguri de faina
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • ulei pentru prajit
  • pesmet (sau faina) pentru formarea chiftelutelor

Chiftelute din Peste Proaspat cu Cartofi poza 1

 

Reteta de chiftelute din peste proaspat cu cartofi – md de preparare:

 

  1. Curatam cu atentie filetul de peste de toate oasele. Il tocam marunt cu un cutit sau il rupem cu mana in bucatele mici.

2. Fierbem catofii si ii curatam de coaja cat sunt inca calzi. Ii maruntim bine cu o furculita. Razuim cascavalul prin razatoarea cu gauri mici. Tocam marunt ceapa uscata, ceapa verde si patrunjelul.

3. Intr-un bol amestecam pestele maruntit cu cartofii, oul, ceapa uscata, ceapa verde, cascavalul, faina, sarea si piperul. Framantam bine compozitia, aproximativ 10 minute, pana se omogenizeaza bine toate ingredientele. Daca vi se pare compozitia prea moale, mai adaugati putina faina.

  Chiftelute din Peste Proaspat cu Cartofi poza 2

Formam chiftelute rotunde si le dam prin pesmet sau faina.

4. Incalzim uleiul intr-o craticiora si prajim chiftelutele la foc mediu, cate putine odata, pana se rumenesc pe ambele parti. Le scoatem pe un platou pe care am asezat hartie absorbanta. Servim aceste chiftelute din peste simple, cu tzatiki sau cu sos de rosii.

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
Reteta
Chiftelute din Peste Proaspat cu Cartofi
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)