Frigaruile de somon se gatesc usor si rapid, iar aroma lor este imbietoare!
Daca dorim sa economisim timp putem sa pregatim amestecul de condimente pentru peste in cantitati mai mari si sa il depozitam intr-un recipient pentru condimente astfel incat sa il avem mereu la indemana pentru eventualitatea in care dorim sa pregatim rapid frigarui de somon sau alta reteta de frigarui de peste.
Daca organizati o petrecere acasa, aceasta reteta de frigarui de somon va va ajuta sa serviti invitatilor Dvs. o masa delicioasa. Cu siguranta prietenii si familia vor fi incantati de acest fel de mancare!
Reteta de frigarui de somon la gratar – ingrediente pentru 5 portii:
750 gr file de somon fara piele, taiat in cubulete de 2,5 cm
2linguri oregano proaspat (tocat)
2lingurite seminte de susan
1lingurita chimen macinat
1lingurita sare
¼ lingurita fulgi de ardei iute
1 lamaie si 1 lime, taiate in felii rotunde si subtiri
2linguri de ulei de masline
Vom avea nevoie si de bete pentru frigarui, pe care le vom tine intr-un vas cu apa timp de 1 ora inainte de a le folosi.
Reteta de frigarui de somon la gratar – mod de preparare:
1. Incalzim gratarul la foc mediu. Intr-un bol mic amestecam oregano, semintele de susan, chimenul, sarea si fulgii de ardei iute. Punem deoparte amestecul de condimente.
2. Incepand si terminand cu bucati de somon, punem pe frigarui bucati de somon si felii rotunde de lamaie si de lime (indoite pe jumatate).
Folosim cate doua betisoare pentru frigarui deodata pentru ca bucatile de somon sa nu se desprinda de pe bete atunci cand le intoarcem pe gratar.
3. Ungem frigaruile de somon cu ulei si apoi le condimentam cu amestecul de condimente pe care l-am pregatit in prealabil.
4. Frigem frigaruile de somon pe gratar intorcandu-le de pe o parte pe alta din cand in cand, pana ce somonul devine destul de opac peste tot, aproximativ 5–8 minute.