Reteta de frigarui de somon la gratar – ingrediente pentru 5 portii:

 

  • 2 linguri oregano proaspat (tocat)
  • 2 lingurite seminte de susan
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita sare
  • ¼ lingurita fulgi de ardei iute
  • 750 gr filet de somon fara piele, taiat in cubulete de 2,5 cm
  • 1 lamaie si 1 lime, taiate in felii rotunde si subtiri
  • 2 linguri de ulei de masline

Vom avea nevoie si de  bete pentru frigarui, pe care le vom tine intr-un vas cu apa timp de 1 ora inainte de a le folosi.

Filet de somon
Ingrediente pentru reteta de frigarui de somon la gratar

 

Reteta de frigarui de somon la gratar – mod de preparare:

1. Incalzim gratarul la foc mediu. Intr-un bol mic amestecam oregano, semintele de susan, chimenul, sarea si  fulgii de ardei iute. Punem deoparte amestecul de condimente.

2. Incepand si terminand cu bucati de somon, punem pe frigarui bucati de somon si felii rotunde de lamaie si de lime (indoite pe jumatate).

Folosim cate doua betisoare pentru frigarui deodata pentru ca bucatile de somon sa nu se desprinda de pe bete atunci cand le intoarcem pe gratar.

3. Ungem frigaruile de somon cu ulei si apoi le condimentam cu amestecul de condimente pe care l-am pregatit in prealabil.

Frigarui de somon

4. Frigem frigaruile de somon pe gratar intorcandu-le de pe o parte pe alta din cand in cand, pana ce somonul devine destul de opac peste tot, aproximativ 5–8 minute.

Continutul nutritional (1 portie):

Calorii: 390 kcal
Grasime: 22 g
Grasimi saturate: 3 g
Colesterol: 120 mg
Carbohidrati: 3 g
Fibre alimentare: 1g
Total zaharuri: 1 g
Proteine: 44 g
Sodiu: 580 mg

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Frigarui de Somon la Gratar
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)