sâmbătă, august 20, 2022
Acasă Retete Culinare Retete de patiserie

Retete de patiserie

Gogosi Pufoase - Cea Mai Buna Reteta
Descoperiti mai jos cea mai buna reteta de gogosi pufoase din bucataria romaneasca! Incercati-o si veti vedea ca veti obtine niste gogosi atat de pufoase si de gustoase incat ar putea participa cu succes intr-un concurs pentru cele cele mai pufoase gogoși sau pentru cele mai bune gogoși din lume! Secretul acestor gogosi pufoase consta in modul in care gogosile...
Gogosi din Flori de Salcam
Gogosi din flori de salcam – desert rapid cu flori de salcam in aluat, reteta pas cu pas. Reteta simpla, traditionala, de gogosi cu flori de salcam. Flori de salcam in aluat, ingrediente si mod de preparare pas cu pas Aceste gogosi din flori de salcam sunt unul dintre deliciile sezonului de primavara de care ne bucuram doar cateva saptamani pe...
Scovergi de Post Pufoase
Aceasta reteta de scovergi de post sau scoverzi, scoverze, turte, placinte de post prajite in ulei este o reteta veche, traditionala, o reteta taraneasca simpla, asa cum se facea la bunici. Scovergile de post sunt delicioase, ne amintim cu totii! Se pot servi simple, in varianta sarata, langa mancare sau la orice masa alaturi de mujdei, sau in varianta...
Placinta cu Spanac de Post
Placinta cu spanac de post, cu o umplutura cu gust bogat si o crusta crocanta, care ne aminteste de placinta cu spanac de post a bunicilor noastre! O reteta simpla si gustoasa, potrivita in perioadele de post ortodox sau daca v-ati decis sa adoptati un stil de viata vegan sau vegetarian. Placinta cu spanac este minunata la pranz, la cina...
Mucenici moldovenesti de post
O reteta simpla si usoara de mucenici moldovenesti de post pufosi, bine insiropati si aromati. Denumiti si macinici, sfintisori sau bradosi, mucenicii moldovenesti sunt un preparat culinar gatit special in ziua de 9 Martie pentru sarbatoarea sfintilor 40 mucenici din Sevastia. Mucenicii moldovenesti sunt colaci modelati in forma cifrei opt (simbolizand infinitul), insiropati si unsi cu miere de albine...
Paine Integrala
Pentru aceasta reteta de paine integrala am combinat faina integrala din grau, faina alba 650 si faina faina speciala pentru cozonaci. Am obtinut o paine foarte gustoasa, cu o coaja usor crocanta si un miez moale. Pentru a obtine o paine integrala crescuta bine si pufoasa este bine sa cernem faina de doua ori pentru a prinde cat mai...
Biscuiti de Casa cu Unt si Portocale
Aceasta reteta de biscuiti de casa cu unt si portocale este o reteta din bucataria greceasca. Acesti biscuiti de casa cu unt sunt moi, fragezi si au un gust minunat de unt, portocale si vanilie. In Grecia, sunt sunt nelipsiti de la masa de Paști. Sunt foarte usor de preparat - respectand reteta, reusita este garantata. Se umple toata...
Sandwich-uri cu covrigi cu susan sarate si dulci
Sandwich-urile cu covrigi cu susan sunt usor si rapid de facut si pot fi consumate fie la micul dejun sau la pranz, fie ca aperitiv la o masa festiva sau chiar ca o gustare dulce pentru momentele in care vrem un desert rapid. Pentru a castiga timp si a avea covrigii la indemana atunci cand vrem sa facem sandwich-urile, pregatim...
Covrigi cu Susan din Salonic
Reteta greceasca originala de covrigi cu susan din Salonic! La fel de mult pe cat iubesc germanii covrigii pretzel si tot atat pe cat de pasionati sunt francezii de cornurile lor (croissant), tot atat de mult iubesc grecii acesti covrigi cu susan din zona Salonic (koulouria Thessalonikis), o tentație culinara al carei gust captivant se datoreaza crustei crocante si susanului...
Placinta de Post cu Mere si Drojdie
Aceasta placinta de post cu mere si drojdie este o placinta delicioasa, frageda, parfumata si economica! Cu siguranta va fi pe placul tuturor! Foile pentru aceasta placinta de post cu mere sunt preparate dintr-un aluat dospit cu apa minerala, ulei si drojdie, care se pregateste foarte usor. Acest acest aluat dospit poate fi folosit si la prepararea unor delicioase...

Vremea

București
cer senin
23.1 ° C
23.8 °
21 °
70 %
2.1kmh
0 %
sâm
35 °
Dum
35 °
lun
34 °
mar
35 °
mie
36 °
error: Content is protected !!