Aceasta reteta de sandwich cu ton este conceputa de renumitul bucatar Jamie Oliver. Este vorba despre un sandwich care se serveste cald, preparat cu lipie facuta in casa, coapta pe tigaie. Acest sandwich cu ton este foarte gustos si hranitor. Mirosul de lipie proaspat coapta care se degaja in bucatarie ne da o stare de bine, de confort.
Putem consuma acest sandwich cu ton insotit de o salata.
Ingrediente pentru reteta de sandwich cu ton (2-4 portii):
Ingrediente pentru lipie:
- 250 gr faina
- 125 ml apa calda
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- ¼ lingurita sare
- ulei (pentru uns tigaia)
Ingrediente pentru sandwich cu ton:
- 200 gr ton (o conserva de ton in apa)
- 1 ceapa rosie mica tocata marunt
- 1 mar tocat marunt
- 30 gr branza Cheddar rasa
- 2 linguri crema de branza
- 1 lingurita mustar picant
- 1 lingurita de otet
- ½ lingurita sos tabasco (optional)
Reteta de sandwich cu ton – mod de preparare:
- Intr-un bol cernem faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. Adaugam 125 ml apa si amestecam cu o furculita pana obtinem o compozitie omogena. Framantam apoi cu mana cateva minute, adaugand faina daca aluatul este prea moale sau putina apa daca aluatul este prea tare.
- Impartim aluatul in 2 bucati pe care le intindem in doua foi rotunde in grosime de aproximativ 1,5 cm.
- Punem la foc mediu o tigaie de marime medie, o ungem cu putin ulei si asezam una dintre foile de aluat. O ungem pe deasupra cu putin ulei. Coacem lipia 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumeneste usor si se umfla.
- Intre timp curatam ceapa si marul, le tocam marunt si le amestecam intr-un bol cu putin otet (ca sa atenuam putin usturimea cepei).
- Scurgem bine tonul de apa si il adaugam in bol. Adaugam si branza Cheddar rasa si crema de branza. Pentru un gust usor picant punem si o lingurita de mustar si o jumatate de lingurita de sos tabasco si amestecam bine.
- Scoatem lipia din tigaie si o desfacem cu un cutit dinspre margine spre centru in doua discuri (cum taiem blatul pentru tort). Luam partea de deasupra si o ungem cu jumatate din umplutura de ton. Acoperim umplutura cu cealata parte a lipiei, apasand usor ca sa adere la umplutura.
- Punem din nou lipia in tigaia unsa cu ulei si incinsa la foc mediu. Coacem lipia inca 3-4 minute pe fiecare parte, pana se rumeneste pe exterior si branza din umplutura se inmoaie. Procedam in acelasi mod si cu a doua lipie.
Acest sandwich cald se serveste cu o salata verde.
Adauga un comentariu
Detalii reteta
Reteta
Sandwich cu Ton (Reteta Jamie Oliver)
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
4 Review(s) Based on
super retete,multumesc