Calamari pane (sau calamari prajiti) cu sos Aioli - un deliciu culinar din bucataria mediteraneana gustos si aromat care ne va aduce aminte de vacanta! Va prezentam mai jos reteta de calamari pane (calamari prajiti) cu toate secretele pentru cei mai buni si mai crocanti calamari cu sos Aioli!
Calamarii sunt unul dintre fructele noastre de mare preferate, iar aceasta...
Aceasta reteta de salata orientala cu hamsii este foarte gustoasa si se prepara rapid. Pana fierb cartofii pregatim restul de ingrediente si pranzul este gata! Salata orientala cu hamsii se prepara in mod asemanator cu salata orientala cu ton si salata orientala cu cartofi.
Ideal ar fi sa avem peste in farfurie de cel putin doua ori pe saptamana. Motivul...
Aceasta reteta de file de rechin la tigaie cu branza feta (galeos saganaki) este o reteta din bucataria greceasca, asemanatoare cu reteta de creveti la tigaie. De obicei, grecii consuma carnea de rechin prajita, alaturi de skordalia - o salata de cartofi fierti si zdrobiti impreuna cu mult usturoi, ulei de masline si putin otet. Grecii sunt si mari...
Reteta de farfalle cu ton, ceapa si capere este o solutie ideala atunci cand nu avem prea mult timp la dispozitie pentru gatit. Este o reteta foarte simpla si rapida ce poate fi pregatita pentru masa de pranz dar si pentru masa de seara, la fel ca reteta de paste cu ton si ciuperci. Pentru aceasta reteta de farfalle cu ton, ceapa...
Reteta de aperitive cu sardine si vinete in aluat este cea mai buna alegere atunci cand aveti sardine proaspete si nu mai stiti cum sa le preparati. Daca v-ati plictisit de sardine la cuptor cu ulei si oregano sau medicul v-a interzis sa mancati alimente prajite, puteti sa pregatiti aceste aperitive cu sardine si vinete. Sardinele pregatite in acest...
Aceasta reteta de chiftelute din peste proaspat cu cartofi se poate prepara din orice tip de peste. Cand nu stim cum sa mai preparam pestele, aceste chiftelute sunt o solutie foarte buna. Sunt foarte gustoase, fine si pufoase. Se pot prepara prajite in ulei sau la cuptor. Eu am facut si prajite, si la cuptor. Recomand ca aceste chiftelute sa fie...
Reteta de pastrav la cuptor este usoara, sanatoasa si delicioasa, la fel ca si reteta de peste cu legume la cuptor. De obicei consumam pastravul prajit, dar pastravul preparat la cuptor este mai bun, nu absoarbe mult ulei, mirosul nu este asa de puternic si bucataria se aeriseste mai repede. Pentru reteta de pastrav la cuptor cu usturoi putem folosi pastrav proaspat sau congelat. Eu...
Pregatind aceasta reteta de file de somon la cuptor in crusta aromata vom obtine un file de somon foarte gustos, mustos in interior si cu o crusta crocanta la exterior. Necesita atentie modul in care asezam crusta de paine aromata pe suprafata filetului. Trebuie sa ne asiguram ca amestecul de miez de paine maruntita are destula umezeala ca sa adere la suprafata filetului, dar...
Aceasta reteta de peste prajit cu cartofi si sos dulce acrisor este deosebit de gustoasa. Pentru reteta de peste prajit cu cartofi si sos dulce acrisor preparam cartofii intr-un mod putin diferit, ca sa fie crocanti si sa nu absoarba mult ulei. Cartofii taiati felii se fierb mai intai doua minute in apa care clocoteste. Se scot cu spumiera intr-o...
Reteta de somon cu legume la tigaie este foarte gustoasa si aspectuoasa. Legumele pe care le folosim pentru prepararea retetei de somon cu legume la tigaie sunt dovleceii si morcovii, pe care ii taiem felii subtiri cu instrumentul pentru curatat cartofii. Astfel, legumele necesita un timp scurt de preparare, pastrandu-si in intregime substantele nutritive. O putem pregati in perioadele in care...
Vremea
București
burniță de intensitate joasă
4.5
°
C
5.1
°
4.4
°
90 %
5.1kmh
100 %
lun
9
°
mar
7
°
mie
9
°
joi
9
°
vin
11
°