Mancare de gutui – un deliciu dulce si aromat!
Mancarea de gutui este o reteta traditionala romaneasca ce aduce pe masa toata savoarea si parfumul toamnei. Aceasta mancare se remarca prin combinatia de gusturi dulci si usor caramelizate, fiind ideala pentru cei care doresc o mancare usoara, dar in acelasi timp consistenta. Datorita modului de preparare, gutuile isi pastreaza textura...
Va invitam sa descoperiti o reteta delicioasa de zacusca de vinete cu ardei copti, o specialitate romaneasca care imbina perfect aromele legumelor proaspete cu traditia culinara a tarii noastre. Aceasta zacusca este mai mult decat un simplu preparat; este un simbol al anotimpurilor calde, o modalitate de a pastra in borcane gusturile verii pentru iernile reci. Gustul savuros si...
Salată de vinete cu ardei copți - o salată de vinete gustoasă pe care o puteți savura ca aperitiv cu pâine prăjită sau cu pita grecească sau ca garnitură la carne sau pește.
Salata de vinete cu ardei copți, cunoscută în Grecia sub numele de μελιτζανοσαλάτα (melitzanosalata), este un preparat tradițional care încântă gusturile și evocă aromele mediteraneene. Această rețetă,...
Dovlecei pane - trei retete de dovlecei pane delicioase care va vor convinge sa ii pregatiti: reteta de dovlecei pane (dovlecei prajiti) in crusta de pesmet, reteta de dovlecei pane la cuptor, reteta de dovlecei pane de post.
Poate ati observat ca primele preparate care se golesc pe mesele cu aperitive sunt cele cu legume prajite (dovlecei, vinete, ardei), daca...
Cartofi noi la cuptor cu usturoi si marar - un fel de mancare picant, aromat si foarte usor de preparat. Acesti cartofi noi la cuptor sunt potriviti pentru toate ocaziile si pot fi serviti ca garnitura sau separat. Cartofii noi copti la cuptor sunt preferati si pentru modul usor in care se pregatesc. Tot ce trebuie sa facem este sa ii...
Piure de cartofi mov - un piure inedit prin culoare si gust, ce poate transforma o masa obisnuita intr-o adevarata masa de sarbatoare chiar si atunci cand este pregatit in varianta de post, cu lapte vegetal si ulei.
Despre cartofii mov
Cartofii mov sunt originari din Peru si sunt folositi frecvent in restaurantele si bucatariile din America de Sud, insa incep...
Reteta de sos aioli (sos de maioneza cu usturoi si condimente) este usoara si rapida si, odata invatata, va va scoate din incurcatura de nenumarate ori deoarece sosul aioli este foarte gustos si aromat si se potriveste cu aproape orice! Perfect ca garnitura, dip pentru legume proaspete feliate sau ca adaos la alte preparate (carne, peste, fructe de mare,...
Maioneza de casa este un sos gros, cremos, pufos si gustos, de culoare galbuie, o emulsie stabila obtinuta prin combinatia dintre ulei, oua si o baza acida (suc de lamaie sau otet). Maioneza este unul din sosurile cele mai cunoscute din lume ce poate insoti carnea sau pestele, dar poate fi si un agent de legatura in salatele cu...
Maioneza de avocado este o maioneza vegana exceptional de buna, foarte apreciata de toti cei care respecta rigorile postului ortodox, de cei care nu consuma produse de origine animala si de cei care urmeaza dieta ketogenica (deoarece este bogata in grasimi monosaturate - grasimi sanatoase). Dar chiar cei care nu tin post sau nu sunt adeptii alimentatiei vegane dar...
Reteta de mancare de orez cu prune uscate este o reteta de post simpla care se prepara rapid. Se poate pregati ca desert, cu zahar, coaja de lamaie si scortisoara, sau putem face un sirop din zahar caramelizat in care fierbem prunele.
Mancarea de orez cu prune uscate poate fi consumata si ca felul doi si ca desert – dulceata...
Vremea
București
cer senin
9.8
°
C
10.5
°
8
°
40 %
6.7kmh
0 %
lun
14
°
mar
10
°
mie
12
°
joi
14
°
vin
15
°