Pentru a prepara reteta de dulceata de portocale intregi alegem portocale cu coaja groasa, curate si proaspete. Din portocale putem sa facem dulceata in doua moduri: din portocale intregi sau numai din coji de portocale pe care le facem sul si le fixam cu o scobitoare ca sa-si mentina forma in timpul fierberii. Ambele retete se prepara usor si dulceata de portocale este minunata.

Ingrediente pentru reteta de dulceata de portocale intregi cu vanilie:

 

  • 1 kg de portocale
  • 1 kg zahar
  • 200 ml apa
  • 1 fiola vanilie
  • sucul de la o jumatate de lamaie

Dulceata de Portocale Intregi cu Vanilie poza 1

 

Reteta de dulceata de portocale intregi cu vanilie – mod de preparare:

 

1. Spalam portocalele, le stergem de apa si le razuim cu atentie putin din coaja, fara sa ajungem la partea alba.

2. Punem apa intr-o oala incapatoare si cand incepe sa clocoteasca, punem portocalele. Le fierbem la foc mare timp de aproximativ 5 minute. Aruncam apa si punem din nou apa in oala. Fierbem din nou portocalele inca 5 minute. Repetam operatia inca o data.

3. Punem portocalele sa se raceasca intr-un vas cu apa rece. Le lasam aproximativ 15 minute in apa rece, pe care o schimbam de cateva ori.
Scoatem portocalele din apa si le lasam sa se usuce aproximatinv o ora.
Taiem cate putin din ambele capete ale portocalei, le taiem pe verticala in jumatate si apoi in felii de aproximativ 3 cm. Inlaturam partea tare din interior.

4. Intr-o cratita asezam straturi de felii de portocale in alternanta cu straturi de zahar pana le terminam. Adaugam apa si fierbem dulceata la foc mediu spre mic. Adunam din cand in cand spuma care se formeaza. Nu trebuie sa amestecam deoarece se rup feliile de portocale.

     Dulceata de Portocale Intregi cu Vanilie poza 2Dulceata de Portocale Intregi cu Vanilie poza 3

5. Fierbem dulceata aproximativ o ora si jumatate, pana se leaga siropul.
Cand siropul s-a legat, oprim focul. Adaugam vanilia si sucul de lamaie, amestecam usor si lasam sa se raceasca.
Punem dulceata calda in borcane sterilizate, strangem bine capacele si intorcem borcanele invers pana se racesc. Pastram borcanele cu dulceata de portocale intregi, la loc intunecos si rece.

Dulceata de Portocale Intregi cu Vanilie poza 4

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Dulceata de Portocale Intregi
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)