Gem de Caise fara Conservanti pentru Iarna

0
14677

Aceasta reteta de gem de caise fara conservanti se prepara usor si reusita este sigura. Se obtine un gem de o culoare frumoasa, aurie, foarte gustos si aromat.

Spalam caisele, le scoatem samburii si le fierbem fara zahar la foc mic aproximativ 30 minute, amestecand des pentru a nu se lipi. Fierberea caiselor fara zahar are rolul de a elimina o parte din apa continuta de caise, pentru a preintampina caramelizarea zaharului prin fierbere indelungata si obtinerea unor gemuri inchise la culoare.

Aceasta reteta de gem de caise, ca de altfel si reteta de gem de cirese cu aroma de menta, o pregatea mama in fiecare an. Il putem folosi la prajituri, rulade, cornuri sau clatite.

Ingrediente pentru reteta de gem de caise fara conservanti pentru iarna:

  • 1 kg caise (cantarite fara samburi)
  • 700 gr zahar
  • sucul de la o jumatate de lamaie
Ingrediente pentru reteta de gem de caise fara conservanti pentru iarna
Ingrediente pentru reteta de gem de caise fara conservanti pentru iarna

Cum se face gemul de caise:

  1. Spalam bine caisele si le scoatem samburii.

2. Punem caisele intr-o cratita larga si le fierbem fara zahar, la foc mic, timp de 30 minute, pana caisele se inmoaie. Daca doriti un gem de caise cu o consistenta fina puteti sa tranformati fructele in piure cu ajutorul unui blender vertical.

3. Adaugam zaharul si sucul de lamaie.

Adaugam zaharul si sucul de lamaiev

4. Fierbem gemul inca aproximativ 25 minute, pana ajunge la consistenta dorita. Luam spuma cu o lingura, pe masura ce se formeaza. Gemul este gata cand se mai inchide la culoare si are consistenta unei paste fluide.

Gem de Caise fara Conservanti pentru Iarna poza 3

5. In timp ce fierbem gemul, sterilizam borcanele. Spalam borcanele cu detergent si apa fierbinte. Le scufundam apoi pentru cateva secunde intr-o cratita mare in care clocoteste apa, apoi le scoatem cu ajutorul unei linguri. Asezam pe o tava un prosop de bucatarie curat si proaspat calcat. Punem borcanele pe prosop cu gura in jos. Tot astfel procedam si cu capacele borcanelor. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 100 grade pentru 15 minute. Cand le scoatem avem grija sa nu introducem mainile in interiorul borcanelor sau al capacelor.

6. Este bine sa punem gemul in borcane cat inca sunt calde, si borcanele si gemul. Le umplem bine, punem capacele si le strangem bine. Asezam borcanele cu capacele in jos si le lasam asa pana se racesc. Aceasta ajuta la “sigilarea” borcanelor, sa nu intre aer pe langa capac. Astfel, acest gem de caise rezista multe luni la temperatura camerei, daca nu deschidem borcanul.

Gem de Caise fara Conservanti pentru IarnaGem de Caise fara Conservanti pentru Iarna

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Gem de Caise fara Conservanti pentru Iarna
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.