Aceasta reteta de gem de caise fara conservanti se prepara usor si reusita este sigura. Se obtine un gem de o culoare frumoasa, aurie, foarte gustos si aromat. Spalam caisele, le scoatem samburii si le fierbem fara zahar, la foc mic aproximativ 30 minute, amestecand des pentru a nu se lipi. Fierberea caiselor fara zahar are rolul de a elimina din apa continuta, pentru a preintampina caramelizarea zaharului prin fierbere indelungata si obtinerea unor gemuri inchise la culoare. Acest reteta de gem de caise, ca de altfel si reteta de gem de cirese cu aroma de menta, o pregatea mama in fiecare an. Il putem folosi la prajituri, rulade, cornuri sau clatite.

 

Ingrediente pentru reteta de gem de caise fara conservanti pentru iarna:

 

  • 1kg caise (cantarite fara samburi)
  • 700 gr zahar
  • sucul de la o jumatate de lamaie

Gem de Caise fara Conservanti pentru Iarna poza 1

 

Reteta de gem de caise fara conservanti pentru iarna -mod de preparare:

 

  1. Spalam bine caisele si le scoatem samburii.

2. Punem caisele intr-o cratita larga si le fierbem fara zahar, la foc mic, timp de 30 minute, pana caisele se inmoaie. Daca doriti un gem de caise cu o consistenta fina puteti sa tranformati fructele in piure cu ajutorul unui blender vertical.

3. Adaugam zaharul si sucul de lamaie.

Gem de Caise fara Conservanti pentru Iarna poza 2

Fierbem gemul inca aproximativ 25 minute, pna ajunge la consistenta dorita. Luam spuma cu o lingura, pe masura ce se formeaza. Gemul este gata cand se mai inchide la culoare si este ca o pasta fluida.

Gem de Caise fara Conservanti pentru Iarna poza 3

4. In timp ce fierbem gemul, sterilizam borcanele. Spalam borcanele cu detergent si apa fierbinte. Le scufundam apoi pentru cateva secunde intr-o cratita mare in care clocoteste apa, apoi le scoatem cu ajutorul unei linguri. Asezam pe o tava un prosop de bucatarie curat si proaspat calcat. Punem borcanele pe prosop cu gura in jos. La fel procedam si cu capacele borcanelor. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 100 grade pentru 15 minute. Cand le scoatem avem grija sa nu introducem mainile in interiorul borcanelor sau al capacelor.

6. Este bine sa punem gemul in borcane cat sunt inca calde, si borcanele si gemul. Le umplem bine, punem capacele si le strangem bine. Asezam borcanele cu capacele in jos si le lasam asa pana se racesc. Aceasta ajuta la “sigilarea” borcanelor, sa nu intre aer pe langa capac. Astfel, acest gem de caise rezista multe luni la temperatura camerei, daca nu deschidem borcanul.

Gem de Caise fara Conservanti pentru Iarna poza 5

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Gem de Caise fara Conservanti pentru Iarna
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Adauga un comentariu

comentarii