Aceasta reteta de gem de mere este rapida si foarte usor de preparat. Datorita continutului mare de pectina al merelor, gemul se leaga repede si are un aspect minunat.

Ingrediente pentru reteta de gem de mere cu scortisoara:

 

  • 1kg mere
  • 500 gr zahar
  • 300 ml apa
  • 1 lemn de scortisoara
  • sucul de la o lamaie

Gem de Mere cu Scortisoara poza 2

Reteta de gem de mere cu scortisoara – mod de preparare:

 

1. Spalam merele, le curatam de coaja si de seminte si le razuim prin razatoarea cu gauri mari. Le stropim cu sucul de la o jumatate de lamaie, ca sa nu se innegreasca pana terminam de razuit toate merele.

2. Punem merele intr-o cratita larga impreuna cu zaharul si apa. Cand incepe sa fiarba punem lemnul de scortisoara. Adunam spuma care se formeaza la suprafata.

3. Fierbem gemul la foc mediu spre mic timp de aproximati 40 minute, pana se leaga. Amestecam din cand in cand, ca sa nu se lipeasca. Pentru ca acest gem de mere sa nu iasa prea tare, trebuie sa oprim focul inainte sa se evapore tot lichidul. Cand se raceste, gemul se mai ingroasa. Ca sa vedem daca gemul este gata punem putin pe o farfurie intinsa. Tragem o cu degetul o linie. Daca ramane spatiu unde am tras linia, gemul este gata.

4. In timp cat fierbe gemul, sterilizam borcanele. Spalam borcanele cu apa fierbinte. Le scufundam apoi pentru cateva secunde intr-o cratita mare in care clocoteste apa, apoi le scoatem cu ajutorul unei linguri. Asezam pe o tava un prosop de bucatarie curat si proaspat calcat. Punem borcanele pe prosop cu gura in jos. La fel procedam si cu capacele borcanelor. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 100 grade pentru 15 minute. Cand le scoatem avem grija sa nu introducem mainile in interiorul borcanelor sau al capacelor.

4. Este bine sa punem gemul in borcane cat sunt inca calde, si borcanele si gemul. Le umplem bine, punem capacele si le strangem bine. Asezam borcanele cu capacele in jos si le lasam asa pana se racesc. Aceasta ajuta la “sigilarea” borcanelor, sa nu intre aer pe langa capac. Astfel, acest gem de prune rezista multe luni la temperatura camerei, daca nu deschidem borcanul.

Gem de Mere cu Scortisoara poza 3Gem de Mere cu Scortisoara poza 4

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Gem de Mere cu Scortisoara
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
2.51star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)