Gem de Capsuni fara Conservanti

0
13471

Reteta de gem de capsuni fara conservanti o prepar in fiecare primavara. Gemul de capsuni facut in casa este foarte bun si parfumat.

Pentru un gem de capsuni reusit avem nevoie de capsuni dulci, bine coapte, peste care adaugam zahar si le lasam peste noapte pentru a-si lasa sucul lor natural. Cand zaharul s-a topit si siropul s-a format, punem capsunile la fiert la foc mediu, si le fierbem pana isi schimba culoarea in rosu inchis.

Recomand ca acest gem de capsuni sa fie facut in cantitati mici, maximum 2 kg de capsuni deodata. Capsunile lasa multa zeama si daca facem gem dintr-o cantitate mare este nevoie sa il fierbem mult timp si culoarea va fi intunecata si gustul nu va fi chiar asa de bun.

Spalam capsunile fara sa inlaturam codita, ca sa evitam sa intre apa in fructe si sa se piarda din sucul lor. Sterilizam borcanele asa cum am aratat la reteta de gem de gutui si la reteta de gem de mere.

Ingrediente pentru reteta de gem de capsuni fara conservanti:

  • 2 kg capsuni (cantarite dupa ce s-au inlaturat coditele)
  • 1 kg zahar
  • sucul de la o jumatate de lamaie
Ingrediente pentru reteta de gem de capsuni fara conservanti
Ingrediente pentru reteta de gem de capsuni fara conservanti

Reteta de gem de capsuni fara conservanti – mod de preparare:

  1. Spalam bine capsunile si apoi le taiem coditele. Cantarim fructele dupa ce le-am inlaturat coditele.

2. Punem capsunile intr-o cratita larga si turnam peste ele zaharul si sucul de lamaie. Acoperim cratita si o lasam la frigider peste noapte, ca sa-si lase sucul.

Punem capsunile intr-o cratita larga si turnam peste ele zaharul si sucul de lamaie. Acoperim cratita si o lasam la frigider peste noapte, ca sa-si lase sucul.

3. Fierbem gemul la foc mediu si adunam cu o lingura spuma care se formeaza. Nu lasam gemul sa fiarba nesupravegheat. Este necesar sa amestecam destul de des pentru a nu se lipi de fundul cratitei. Fierbem gemul pana si schimba culoarea si consistenta si capsunile devin usor translucide. Gemul nu trebuie sa fie prea gros, deoarece atunci cand se raceste se va mai ingrosa. Gemul trebuie sa aiba o culoare frumoasa. Am fiert gemul aproximativ 50 minute.

Gem de Capsuni fara Conservanti

4. In timp ce fierbem gemul, sterilizam borcanele. Spalam borcanele cu apa fierbinte. Le scufundam apoi pentru cateva secunde intr-o cratita mare in care clocoteste apa, apoi le scoatem cu ajutorul unei linguri. Asezam pe o tava un prosop de bucatarie curat si proaspat calcat. Punem borcanele pe prosop cu gura in jos. La fel procedam si cu capacele borcanelor. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 100 grade pentru 15 minute. Cand le scoatem avem grija sa nu introducem mainile in interiorul borcanelor sau al capacelor.

5. Este bine sa punem gemul in borcane cat inca sunt calde, si borcanele si gemul. Le umplem bine, punem capacele si le strangem bine. Asezam borcanele cu capacele in jos si le lasam asa pana se racesc. Aceasta ajuta la “sigilarea” borcanelor, sa nu intre aer pe langa capac. Astfel, acest gem de capsuni rezista multe luni la temperatura camerei, daca nu deschidem borcanul.

Gem de Capsuni fara ConservantiGem de Capsuni fara Conservanti

Retete de gem si retete de dulceata

Mai jos puteti vedea si alte retete de gem si retete de dulceata. Dati click pe titlul sau pe fotografia retetei pentru a citi reteta.

Dulceata de capsuni intregi cu lamaie

Dulceata de Capsuni Intregi cu Lamaie

Gem de mere cu scortisoara

Gem de Mere cu Scortisoara

Gem de mere fara zahar (dietetic)

Gem de Mere fara Zahar Dietetic

Gem de morcovi cu ananas

Gem de Morcovi cu Ananas

Gem de cirese cu aroma de menta

Gem de Cirese cu Aroma de Menta

Gem de caise fara conservanti pentru iarna

Gem de Caise fara Conservanti pentru Iarna

Gem de smochine proaspete

Gem de Smochine Proaspete

Gem de prune cu scortisoara

Gem de Prune cu Scortisoara

Dulceata de portocale intregi cu vanilie

Dulceata de portocale intregi cu vanilie

Dulceata din coji de portocale

Dulceata din Coji de Portocale

Gem de gutui cu aroma de vanilie

Gem de Gutui cu Aroma de Vanilie

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Gem de Capsuni fara Conservanti
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.