Reteta de paste cu broccoli si sos de smantana este o mancare delicioasa, cu un sos cremos si aroma de busuioc proaspat. Aceste paste cu broccoli si sos de smantana se prepara usor si foarte rapid. Pana se fierb pastele este gata si sosul. Se adauga pastele, se mai fierb un minut si apoi se servesc imediat.
Puteti sa folositi orice fel de paste doriti. Eu am folosit pappardelle. Cu acest tip de paste am preparat si o reteta minunata de paste cu vinete si sos de rosii.
Ingrediente pentru reteta de paste cu broccoli si sos de smantana:
- 250 gr paste
- 300 gr broccoli rupt buchetele mici
- 50 gr unt
- 1 lingura ulei de masline
- 200 ml smantana de gatit
- 250 gr cascaval ras
- 50 gr parmezan ras
- 3 catei usturoi
- busuioc proaspat
- sare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare:
1. Spalam broccoli si il rupem buchetele. Curatam usturoiul si il taiem pe lung in felii subtiri. Spalam busuiocul si desfacem frunzele de pe tulpini. Frunzele de busuioc le adaugam la sfarsit, dupa ce oprim focul, rupte cu mana.
2. Fierbem pastele cu 2 minute mai putin decat prevad instructiunile de pe pachet. Cu 2 minute inainte sa fie gata pastele, adaugam buchetele de broccoli.
Tip: Pentru a-si pastra proprietatile nutritive broccoli nu trebuie gatit mai mult de 3 minute.
3. In timp ce pastele fierb, incalzim intr-o tigaie incapatoare uleiul si untul la foc mediu. Punem usturoiul si il calim o jumatate de minut, pana se ingalbeneste. Scoatem usturoiul din tigaie, adaugam smantana si o lasam sa dea in cateva clocote. Adaugam cascavalul ras pe razatoarea cu gauri mari, punem sarea si piperul si reducem focul la minim. Topim cascavalul amestecand frecvent, pana se obtine un sos omogen. Adaugam imediat pastele si broccoli si amestecam bine, sa se imbibe cu sosul de cascaval. Daca pastele au absorbit tot sosul, mai adaugam putin din apa in care au fiert pastele si broccoli, pana cand sosul are consistenta care ne place. Luam tigaia de pe foc si adaugam frunzele de busuioc.
Servim aceste paste cu broccoli si sos de smantana fierbinti, presarate cu parmezan ras.
Alte retete de paste care v-ar putea interesa
Paste carbonara cu smantana si ciuperci
Salata de paste cu sunca si legume
Paste carbonara cu dovlecei si carnati
Paste cu piept de pui si ciuperci
Paste cu sos de rosii – reteta italiana originala
Paste cu rosii uscate si busuioc
Paste cu vinete si sos de rosii
Paste cu pesto de rosii cherry
Paste cu branza feta si busuioc