Acest cheesecake cu jeleu de capsuni este o un desert foarte bun si racoritor. Se prepara usor, deoarece nu trebuie sa aprindem cuptorul. Capsunile pot fi inlocuite cu orice fructe dorim:zmeura, caise, piersici sau fructe de padure, in functie de sezon si de preferinte.

Blatul pentru acest cheesecake cu jeleu de capsuni l-am facut din biscuiti digestivi si unt topit. Pentru crema am folosit crema de branza, frisca lichida, zahar si gelatiana, la care am adaugat sos de capsuni. Am pregatiti un sos de capsuni din 300 gr capsuni, zahar si gelatina. Sosul de capsuni are un gust foarte bun, deoarece am caramelizat intai zaharul, apoi am pus capsunile si le-am fiert pana sosul s-a ingrosat putin. Pentru prepararea acestui cheesecake cu jeleu de capsuni am folosit o forma cu diametrul de 24 cm.

Reteta de cheesecake cu jeleu de capsuni – ingrediente pentru blat:

  • 400 gr biscuiti tip Digestive
  • 125 gr unt topit

Reteta de cheesecake cu jeleu de capsuni – ingrediente pentru crema:

  • 600 gr crema de branza
  • 500 ml smantana pentru frisca (frisca lichida)
  • 100 gr zahar pudra
  • 300 gr capsuni
  • 100 zahar
  • 20 gr gelatina
  • vanilie
  • 200 ml apa rece (pentru inmuiat gelatina)

Cheesecake cu Jeleu de Capsuni poza 2

Reteta de cheesecake cu jeleu de capsuni – ingrediente pentru sosul de capsuni:

  • 300 gr capsuni
  • 100 gr zahar
  • 10 gr gelatina
  • 200 ml apa rece (pentru inmuiat gelatina)

Cheesecake cu Jeleu de Capsuni poza 17

Reteta de cheesecake cu jeleu de capsuni – mod de preparare:

  1. Maruntim biscuitii in blender si ii punem intr-un bol. Topim untul si il amestecam cu biscuitii din bol. Vom obtine un aluat ca nisipul ud.

    Cheesecake cu Jeleu de Capsuni poza 3

2. Punem inelul tavii pe un platou, apoi punem amestecul de biscuiti si unt in interior, presand bine cu dosul unei linguri. Nu exageram totusi cu presatul, deoarece se va sfarama blatul cand portionam cheesecake-ul. Punem blatul la frigider pana pregatim crema.

    Cheesecake cu Jeleu de Capsuni poza 4

3. Punem foile de gelatina la inmuait in apa rece si le lasam aproximativ 10 minute. Mixam crema de branza aflata la temperatura camerei cu zaharul pana devin o crema pufoasa. Adaugam treptat smantana pentru frisca in timp ce mixam la viteza redusa. Marim viteza si mixam inca 2 minute.

   Cheesecake cu Jeleu de Capsuni poza 6

4. Pregatim un sos de capsuni pe care o sa-l amestecam cu crema. Taiem capsunile spalate in bucati mici si le incalzim putin in cuptor.

  Cheesecake cu Jeleu de Capsuni poza 5

 Intr-o tigaie caramelizam 50 gr zahar pe care il turnam cate putin, amestecand incontinuu.

 Cheesecake cu Jeleu de Capsuni poza 7

Adaugam capsunile calde si vanilia si le fierbem aproximativ 5 minute. Lasam sosul de capsuni sa se mai raceasca putin si punem foile de gelatina pe care le-am stors de apa. Amestecam energic ca sa se dizolve gelatina.

    Cheesecake cu Jeleu de Capsuni poza 8

5. Cand sosul de capasuni a ajuns la temperatura camerei il punem peste crema.

  

Amestecam cu o spatula sa se omogenizeze compozitia.

     Cheesecake cu Jeleu de Capsuni poza 10

6. Turnam compozitia peste blat si punem cheesecake-ul la frigider pentru minim 5 ore sau il lasam peste noapte la frigider.

   Cheesecake cu Jeleu de Capsuni poza 11

7. Dupa ce a trecut timpul in care cheesecake-ul trebuie sa stea la frigider, pregatim jeleul de capsuni. Facem un sos de capsuni in acelasi mod in care am facut sosul pe care l-am amestecat in crema. Punem gelatina la inmuiat in apa rece. Topim intr-o tigaie zaharul pana se caramelizeaza, adaugam capsunile incalzite putin in cupror si se fierbem cateva minute. Pasam capsunile cu blenderul vertical pana devin piure si adaugam foile de gelatina stoarse de apa. Amestecam bine pana se dizolva gelatina. Cand sosul s-a racit il turnam peste cheesecake-ul care a stat cateva ore la frigider. Punem din nou cheesecake-ul la frigider pentru minim 2 ore.

   

8. Scoatem cheesecake-ul de la frigider si il lasam 20 minute la temperatura camerei. Decoram cheesecake-ul cu capsuni proaspete si frunze de menta. Incalzim usor inelul tavii cu uscatorul de par, apoi il scoatem cu grija.

  Cheesecake cu Jeleu de Capsuni poza 13

Incalzim in apa fierbinte lama unui cutit lat, o stergem de apa si feliem cheesecake-ul.

Cheesecake cu Jeleu de Capsuni poza 14

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Cheesecake cu Jeleu de Capsuni
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)