Am pregatit aceasta reteta de chiftelute din vinete cu sos de rosii si paste dupa ce am facut pentru prima data chiftelute de vinete cu parmezan. Mi-au placut foarte mult servite cu sos de rosii. Daca mai fierbem niste paste si le adaugam in sosul de rosii avem pentru masa de pranz o mancare delicioasa si consistenta.
Aceste chiftelute din vinete cu parmezan sunt fine, moi si foarte gustoase. Eu le-am prajit in baie de ulei, dar se pot face si la cuptor, dupa care se mai fierb in sosul de rosii inca doua minute, la foc mic. Cand chiftelutele si sosul de rosii sunt gata, scoatem chiftelutele pe o farfurie si adaugam in sosul de rosii pastele fierte. Amestecam bine si servim pastele impreuna cu chiftelutele din vinete.
Ingrediente pentru reteta de chiftelute din vinete cu sos de rosii si paste:
- 500 gr pulpa de vinete coapte (3 vinete crude medii)
- 50 gr parmezan ras
- 80 gr miez de nuca maruntit in blender
- 70 gr pesmet (7-8 linguri)
- 2 galbenusuri
- 1 catel de usturoi maruntit
- 1 lingura busuioc tocat
- 1 lingura patrunjel tocat
- 1 varf de cutit nucsoara
- sare
- piper proaspat macinat
- faina (sau pesmet) pentru formarea chiftelutelor
- ulei pentru prajit
Reteta de chiftelute din vinete cu sos de rosii si paste – ingrediente pentru sosul de rosii:
- 1 kg de rosii proaspete razuite sau pasate in blender
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 2-3 crengute de busuioc
- 1 ardei iute mic sau fulgi de ardei (optional)
- sare
- piper proaspat macinat
- 300 gr paste (orice tip de paste)
Reteta de chiftelute din vinete cu sos de rosii si paste – mod de preparare:
- Coacem vinetele pe tigaie sau la cuptor. Le curatam de coaja si le lasam sa se scurga bine de lichid. Le mai presam si cu mana, vinetele trebuie sa fie bine scurse.
2. Tocam marunt vinetele, ca pentru salata. Le punem intr-un bol incapator si le amestecam cu restul de ingrediente. Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.
3. Formam chiftelute din vinete mici si le tavalim prin faina sau pesmet.
4. Incalzim uleiul intr-o craticioara mica si prajim chiftelutele la foc mediu, cate putine deodata, in baie de ulei pana se rumenesc frumos. Le scoatem pe o farfurie pe care am asezat hartie de bucatarie pentru a se absorbi surplusul de ulei.
5. Pregatim sosul de rosii. Incalzim uleiul intr-o tigaie si adaugam usturoiul taiat felii subtiri. Il calim o jumatate de minut ca sa-si lase aroma si adaugam rosiile, ardeiul iute (sau fulgii de ardei), sarea si piperul. Fierbem sosul 10 minute, oprim focul si adaugam busuiocul.
6. Adaugam chiftelutele si le mai fierbem la foc mic inca 2 minute, ca sa se imbibe cu sosul de rosii.
Scoatem chiftelutele pe o farfurie, pentru a nu se sfarama cand adaugam pastele in sosul de rosii.
7. Fierbem pastele conform instructiunilor inscrise pe pachet. Le scoatem si le adaugam in sosul de rosii. Amestecam ca sa se acopere paste cu sos.
Servim pastele fierbinti impreuna cu chiftelutele din vinete si parmezan ras.