Reteta pentru taietei de casa este foarte simpla:1 ou, 100 gr faina si putina sare. Taieteii de casa sunt mai gustosi decat cei din comert si se fac destul de usor. Cei mai buni taietei de casa se fac din oua proaspete de gaina de curte. Ies mai galbeni si mai gustosi. Putem taia acesti taietei de casa in fasii foarte subtiri sau in fasii mai late, in functie de felul de mancare la care ii folosim. Cand avem putin timp la dispozitie, pregatim o cantitate mai mare de taietei de casa, din 3-4 oua. Putem sa-i punem imediat in pungi la congelator (fiecare punga trebuie sa contina cantitatea de taietei pe care o folosim o singura data la o mancare). Sau putem sa-i uscam foarte bine (aproximativ 24 ore) si-i pastram in pungi de hartie intr-un loc uscat. Cu acesti taietei de casa pregatim ciorbe delicioase sau diferite retete de paste cum ar fi paste cu nuci si scortisoara.

Ingrediente pentru reteta de taietei de casa (paste de casa):

  • 1 ou de marime medie (50 gr cantarit fara coaja)
  • 100 gr faina
  • 1 varf cutit sare

Taietei de Casa Paste de Casa poza 1

Reteta de taietei de casa (paste de casa) – mod de preparare:

  1. Batem oul cu sarea intr-un bol. Adaugam treptat faina si framantam pana obtinem un aluat mai tare decat cel de paine, dar elastic. Daca oul este mai mic, s-ar putea sa nu fie nevoie de toata faina. Eu am folosit in intregime cantitatea de faina. Dam aluatului o forma rotunda, il invelim in folie alimentara si il lasam sa se odihneasca timp de 30 minute.

Taietei de Casa Paste de Casa poza 3

2. Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor mai subtire intr-o foaie rotunda. Cand foaia este cat jumatate de sucitor, o rulam pe sucitor si invartim sucitorul inainte si inapoi, tragand usor aluatul spre margini. Derulam foaia, o presaram cu faina, rasucim putin foaia din partea alaturata celei sucite mai inainte, repetand procedeul. Continuam tot asa, invartind practic foaia de taietei, pana obtinem o foaie cat se poate de subtire, de marimea sucitorului.

  Taietei de Casa Paste de Casa poza 4

3. Intindem foaia si o lasam sa se usuce putin, timp de aproximativ 20 minute. Nu o lasam mai mult sa se usuce, deoarece devine casanta si nu mai putem taia taieteii.

  Taietei de Casa Paste de Casa poza 5

4. Presaram faina peste foaia de taietei si o impachetam. Taiem pe jumatate sulul obtinut si putem taia taieteii. Cu un cutit mare, tinut in mana dreapta, si cu mana stanga pusa pe sulul cu taietei, incercam sa taiem pe langa unghii, fasii cat mai subtiri. Dupa ce taiem tot aluatul de taietei de casa, rafiram taieteii si-i lasam sa se usuce o jumatate de ora. Ii putem pune apoi in supa.

  Taietei de Casa Paste de Casa poza 6

Daca pregatim o cantitate mai mare de taietei de casa, putem sa-i pastram in pungi la congelator, sau uscati foarte bine, intr-o cutie de carton.

Taietei de Casa Paste de Casa poza 7Taietei de Casa Paste de Casa poza 8

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Taietei de Casa cu Ou (Paste de Casa)
Data publicarii
Timp de preparare
Timp total

Adauga un comentariu

Comentarii