Paste cu Naut si Sos de Rosii

0
14965

Paste cu naut si sos de rosii – o combinatie mai putin obisnuita, dar foarte gustoasa! Daca sunteti in cautarea un mod diferit de a gati nautul, merita sa incercati aceasta reteta de paste cu naut si sos de rosii! Veti obtine o mancare foarte gustoasa, sanatoasa si consistenta! Cu tipul de fasole alba cu ochi negri (Lobia), care fierbe mai repede, puteti pregati in mod asemanator o mancare de fasole cu paste.

Nautul are o valoare nutritiva deosebita. Este bogat in saruri minerale, vitamine si proteine. De aceea poate fi un substitut ideal pentru proteinele din carne. Din naut putem prepara niste minunate chiftele de naut.

Ingrediente pentru reteta de paste cu naut si sos de rosii:

  • 300 gr paste (de orice fel)
  • 200 gr naut
  • 50 ml ulei
  • 400 gr suc de rosii (sau o conserva de rosii)
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 1 bucata mica de telina tocata marunt
  • 1 ardei tocat marunt
  • 1 morcov ras
  • 3-4 catei de usturoi tocati marunt
  • 3-4 linguri de patrunjel tocat
  • 1 lingurita de oregano
  • sare
  • piper proaspat macinat
Ingrediente pentru reteta de paste cu naut si sos de rosii
Ingrediente pentru reteta de paste cu naut si sos de rosii

Mod de preparare:

  1. Cu o seara inainte de a prepara reteta de paste cu naut si sos de rosii, spalam nautul si il punem la inmuiat. A doua zi, il fierbem timp de aproximativ 50 minute. Pastram putin din apa in care a fiert nautul, iar restul o aruncam.

2. Incalzim uleiul intr-o cratita si calim legumele cu un praf de sare, timp de 2-3 minute. Adaugam putin din apa in care a fiert nautul si continuam sa fierbem legumele timp de aproximativ 10 minute, pana se inmoaie. Punem sucul de rosii, oregano, sarea si piperul si fierbem sosul timp de aproximativ 10 minute.

3. Intr-o cratita fierbem apa in care am pus sare. Cand apa clocoteste punem pastele si le fierbem cu 3 minute mai putin decat specifica instructiunile inscrise pe pachet.

4. Peste sosul de rosii din cratita adaugam nautul si il mai fierbem putin, ca sa se imbibe cu sos.Adaugam nautul

5. Adaugam pastele si continuam fierberea inca 4-5 minute.Adaugam pastele

6. Daca nu este suficient sos, mai adaugam putin din apa in care au fiert pastele. Oprim focul si presaram patrunjelul.

Servim aceste paste cu naut si sos de rosii calde.  Paste cu Naut si Sos de Rosii

Daca nu este perioada de post, putem adauga in fiecare portie de paste cu naut cate o lingura de parmezan ras.

Paste cu Naut si Sos de Rosii

Alte retete cu naut

Mai jos puteti vedea si alte retete cu naut (dati click pe titlul sau pe fotografia retetei pentru a citi reteta).

Mancare de naut cu ciuperci proaspete

Naut cu Ciuperci ProaspeteMancare de naut cu pui si sos de rosii

Mancare de Naut cu Pui si Sos de Rosii

Mancare de naut cu legume la cuptorMancare de Naut cu Legume la CuptorChiftele de naut de postChiftele de Naut de Post cu Iaurt vOrez cu legume si nautOrez cu Legume si NautHumus (hummus) – pate de nautHumus (Hummus) - Pate de NautAperitiv cu piure de naut si scrumbie afumataAperitiv cu Piure de Naut si Scrumbie Afumata

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Paste cu Naut si Sos de Rosii
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
4.51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.