Aceasta reteta de paste cu pesto de rosii cherry se prepara in mod asemanator cu reteta de paste cu sos pesto de busuioc. Sosul pesto de rosii cherry se prepara dupa reteta de baza de sos pesto. Diferenta consta in faptul ca ingredientul de baza sunt rosiile cherry coapte la cuptor timp de aproximativ 25 minute. Restul de ingrediente este aproape acelasi, numai cantitatea de busuioc este mai mica.
Reteta de paste cu pesto de rosii cherry se prepara usor si rapid. De fapt, coacerea rosiilor este procedeul care dureaza cel mai mult timp la aceasta reteta. In acest timp ne putem ocupa de pregatirea celorlalte ingrediente.
Pentru aceasta reteta putem sa folosim orice tip de paste dorim. Eu am folosit penne.
Ingrediente pentru reteta de paste cu pesto de rosii cherry:
- 300 gr paste
- 3 linguri ulei de masline
- 200 gr rosii cherry
- 100 gr parmezan ras
- 100 gr branza pecorino rasa
- 80 gr nuci rumenite
- 1 catel de usturoi (optional)
- 1 lingurita zahar
- frunze de busuioc proaspat (dupa gust)
- sare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare:
- Pentru a pregati aceasta reteta este nevoie sa coacem rosiile cherry in cuptor. Taiem rosiile pe jumatate. Le asezam intr-o tava, le presaram cu zahar si putina sare si le stropim cu ulei. Le coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade timp de aproximativ 25 minute.
2. Rumenim putin nucile intr-o tigaie.
3. Punem rosiile coapte in blender impreuna cu parmezanul, nucile, uleiul, usturoiul, putina sare si piper. Le pasam pana obtinem un amestec omogen.
4. Fierbem pastele conform instructiunilor inscrise pe pachet, in apa clocotita in care am pus sare. Scurgem pastele si pastram 2 cani din apa in care au fiert pastele.
5. Incalzim o tigaie incapatoare si punem sosul pesto de rosii cherry impreuna cu un polonic din apa in care au fiert pastele. Adaugam pastele si amestecam sa se acopere pastele cu sos. Daca mai este nevoie, mai adaugam putin din apa in care au fiert pastele, ca sa avem suficient sos. Punem branza pecorino, amestecam bine si oprim focul. Adaugam frunzele de busuioc.
6. Servim pastele fierbinti in farfurii. Daca dorim, mai adaugam putina branza pecorino rasa si decoram cu frunze de busuioc proaspat.