Risotto cu dovleac si parmesan este una dintre variantele de risotto pe care le putem pregati in sezonul de toamna. Acest risotto cu dovleac si parmesan are un aspect cremos si un gust nemaipomenit! Este un fel de mancare consistent, economic, cu putine ingrediente. Aceasta reteta de risotto cu dovleac si parmesan se pregateste usor, in cel mult 20-25 de minute. Dovleacul taiat cubulete, il adaugam la jumatatea timpului de fierbere, pentru a ramane usor al dente. Este foarte important sa amestecam orezul cu miscari lente, in mod regulat, dar nu incontinuu! Soiurile de orez cele mai potrivite sunt cele cu boabe scurte, bogate in amidon: Carnaroli, Arborio, Vialone Nane. Orezul pentru risotto nu se spala, pentru a nu se pierde amidonul. Tehnica de preparare a unui risotto perfect am descris-o foarte amanuntit la reteta de risotto cu sofran si parmesan.

Ingrediente pentru reteta de risotto cu dovleac si parmesan:

  • 250 gr orez Arborio
  • 400 gr dovleac taiat cubulete
  • 1 l supa de pui (sau legume)
  • 100 ml vin alb sec (sau vermut)
  • 1 ceapa tocat marunt
  • 60 gr unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 60 gr parmesan
  • patrunjel ( pentru ornat)
  • sare
  • piper proaspat macinat

Risotto cu Dovleac si Parmesan poza 3

Reteta de risotto cu dovleac si parmesan – mod de preparare:

  1. Incalzim supa intr-o craticioara si o tinem fierbinte, la foc mic, pe toata durata prepararii retetei de risotto cu dovleac.

2. Punem pe foc o tigaie antiaderenta si incalzim uleiul impreuna cu jumatate din cantitatea de unt. Adaugam ceapa si o calim pna se inmoaie si devine lucioasa.  Punem orezul si il calim 1-2 minute amestecand incontinuu, pentru a se unge bine cu ulei boabele de orez. Stingem cu vin si lasa sa se evapore alcoolul si lichidul sa fie complet absorbit de orez.

  Risotto cu Dovleac si Parmesan poza 4

3. Reducem focul la minim. Cand orezul pare uscat, adaugam un polonic de supa fierbinte, cat sa acopere orezul.

  Risotto cu Dovleac si Parmesan poza 5

Amestecam usor cu o lingura de lemn la fiecare 1-2 minute. Cand fiecare doza de supa a fost absorbita in intregime, adaugam din nou un polonic de supa. Dupa ce am adaugat jumatate din cantitatea de supa, punem dovleacul taiat cubulete, sarea si piperul.

  Risotto cu Dovleac si Parmesan poza 6

Continuam sa adaugam cate un polonic de supa si continuam fierberea pana orezul devine cremos. Intregul proces dureaza aproximativ 20-25 de minute.

4. Cand orezul este gata, luam cratita de pe foc, adaugam restul de unt si parmesanul si amestecam bine. Potrivim gustul de sare si piper si adaugam patrunjelul.

  Risotto cu Dovleac si Parmesan poza 7

Servim acest risotto cu dovleac imediat, in boluri adanci!

Risotto cu Dovleac si Parmesan poza 8Risotto cu Dovleac si Parmesan poza 9

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Risotto cu Dovleac si Parmesan
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)