Risotto cu Dovleac si Parmezan

0
5365

Risotto cu dovleac si parmezan este una dintre variantele de risotto pe care le putem pregati in sezonul de toamna. Acest risotto cu dovleac si parmezan are un aspect cremos si un gust nemaipomenit! Este un fel de mancare consistent si economic, cu putine ingrediente.

Aceasta reteta de risotto cu dovleac si parmezan se pregateste usor si rapid, in cel mult 20-25 de minute. Dovleacul taiat cubulete se adauga la jumatatea timpului de fierbere, pentru a ramane usor al dente. Este foarte important sa amestecam orezul cu miscari lente, in mod regulat, dar nu incontinuu!

Soiurile de orez cele mai potrivite pentru risotto sunt cele cu boabe scurte, bogate in amidon: Carnaroli, Arborio, Vialone Nane. Orezul pentru risotto nu se spala, pentru a nu se pierde amidonul. Am descris foarte amanuntit tehnica de preparare a unui risotto perfect la reteta de risotto cu sofran si parmezan.

Ingrediente pentru reteta de risotto cu dovleac si parmezan:

  • 250 gr orez Arborio
  • 400 gr dovleac taiat cubulete
  • 1 litru de supa de pui (sau supa de legume)
  • 100 ml vin alb sec (sau vermut)
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 60 gr unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 60 gr parmezan
  • patrunjel (pentru ornat)
  • sare
  • piper proaspat macinat

Risotto cu Dovleac si Parmesan poza 3

Reteta de risotto cu dovleac si parmesan – mod de preparare:

  1. Incalzim supa intr-o craticioara si o tinem fierbinte, la foc mic, pe toata durata prepararii retetei de risotto cu dovleac.

2. Punem pe foc o tigaie antiaderenta si incalzim uleiul impreuna cu jumatate din cantitatea de unt. Adaugam ceapa si o calim pana se inmoaie si devine lucioasa. Punem orezul si il calim 1-2 minute amestecand incontinuu, pentru a se unge bine cu ulei boabele de orez. Stingem cu vin si lasam sa se evapore alcoolul si lichidul sa fie complet absorbit de orez.Adaugam ceapa si o calim pana se inmoaie si devine lucioasa. Punem orezul si il calim 1-2 minute amestecand incontinuu, pentru a se unge bine cu ulei boabele de orez. Stingem cu vin si lasam sa se evapore alcoolul si lichidul sa fie complet absorbit de orez.

3. Reducem focul la minim. Cand orezul pare uscat, adaugam un polonic de supa fierbinte, cat sa acopere orezul.Cand orezul pare uscat, adaugam un polonic de supa fierbinte, cat sa acopere orezul

4. Amestecam usor cu o lingura de lemn la fiecare 1-2 minute. Cand fiecare doza de supa a fost absorbita in intregime, adaugam din nou un polonic de supa. Dupa ce am adaugat jumatate din cantitatea de supa, adaugam dovleacul taiat cubulete, sarea si piperul.Dupa ce am adaugat jumatate din cantitatea de supa, adaugam dovleacul taiat cubulete, sarea si piperul

5. Continuam sa adaugam cate un polonic de supa si continuam fierberea pana orezul devine cremos. Intregul proces dureaza aproximativ 20-25 de minute.

6. Cand orezul este gata, luam cratita de pe foc, adaugam restul de unt si parmezanul ras si amestecam bine. Potrivim gustul de sare si piper si adaugam patrunjelul.Risotto cu Dovleac si Parmezan

Servim acest risotto cu dovleac imediat, in boluri adanci!

Risotto cu Dovleac si ParmezanRisotto cu Dovleac si Parmezan

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Risotto cu Dovleac si Parmezan
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
2.51star1star1stargraygray Based on 10 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.