Paste cu Piept de Pui si Ciuperci

0
8199

Aceste paste cu piept de pui si ciuperci sunt un fel de mancare care se serveste fierbinte, imediat ce este gata. De aceea masa trebuie sa fie asezata dinainte.

Pentru aceasta reteta de paste cu piept de pui si ciuperci putem sa folosim orice tip de paste. Eu am folosit paste de casa colorate natural pe care le pregatisem mai demult si le aveam in congelator.

Secretul unor paste cu piept de pui foarte gustoase consta in folosirea unei cantitati destul de mare de usturoi si piper proaspat macinat.

Ingrediente pentru reteta de paste cu piept de pui si ciuperci:

  • 250 gr paste (spaghete, linguine, penne)
  • 200 gr piept de pui taiat cubulete
  • 200 gr ciuperci proaspete taiate felii
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 ardei rosu tocat marunt (optional)
  • 3 catei de usturoi taiati felii subtiri
  • 200 ml smantana de gatit
  • 50 gr parmezan ras
  • ulei
  • 1 cubulet de unt
  • o jumatate de lingurita oregano
  • busuioc proaspat (sau patrunjel)
  • sare
  • piper proaspat macinat
Ingrediente pentru reteta de paste cu piept de pui si ciuperci
Ingrediente pentru reteta de paste cu piept de pui si ciuperci

Mod de preparare:

  1. Condimentam bucatile de piept de pui cu sare si piper. Incalzim cateva linguri de ulei intr-o tigaie si prajim putin bucatile de piept de pui pana se rumenesc usor.

Prajim putin bucatile de piept de pui pana se rumenesc usor

2. Incingem o tigaie incapatoare si punem cubuletul de unt si putin ulei. Punem ceapa si ardeiul si le calim putin, pana devin lucioase. Adaugam ciupercile le calim pana scade lichidul pe care il lasa. Adaugam bucatile de piept de pui, usturoiul tocat, oregano, sare si piper.Incingem o tigaie incapatoare si punem cubuletul de unt si putin ulei. Punem ceapa si ardeiul si le calim putin, pana devin lucioase. Adaugam ciupercile le calim pana scade lichidul pe care il lasa. Adaugam bucatile de piept de pui, usturoiul tocat, oregano, sare si piper.

3. Continuam calirea inca putin si adaugam smantana de gatit si parmezanul. Lasam sosul sa dea intr-un clocot. Sosul cu pui si ciuperci va fi destul de subtire, dar asa trebuie sa fie, deoarece va fi absorbit de paste.Continuam calirea inca putin si adaugam smantana de gatit si parmezanul. Lasam sosul sa dea intr-un clocot. Sosul cu pui si ciuperci va fi destul de subtire, dar asa trebuie sa fie, deoarece va fi absorbit de paste.

4. Fierbem pastele, in apa clocotita in care am pus putina sare, cu 2 minute mai putin decat timpul de fierbere indicat pe pachet. Le scoatem si le punem direct in sosul de pui cu ciuperci. Amestecam bine si mai fierbem putin pastele, sa se imbibe cu sos. Daca mai este nevoie, mai adaugam putin din apa in care au fiert pastele. Gustam pastele si, daca mai este nevoie, mai adaugam sare si piper. Adaugam busuiocul si oprim focul.Paste cu Piept de Pui si Ciuperci

5. Servim aceste paste cu piept de pui si ciuperci imediat in farfurii. Daca dorim, mai adaugam putin parmezan ras.

Paste cu Piept de Pui si Ciuperci

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Paste cu Piept de Pui si Ciuperci
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.