Aceste paste cu vinete si sos de rosii pot constitui un pranz complet sau o cina. Reteta de paste cu vinete si sos de rosii se prepara foarte usor si rapid, in mod asemantor cu reteta de paste cu sos de rosii. Putem folosi orice tip de paste dorim, lungi sau scurte.
Ingrediente pentru reteta de paste cu vinete si sos de rosii:
- 500 gr paste lungi (tagliatelle, pappardelle, spaghete)
- 100 ml ulei de masline
- 2 vinete taiate cubulete (500 gr)
- 800 gr rosii tocate proaspete (sau din conserva)
- 3-4 catei de usturoi taiati felii subtiri
- 2 linguri de otet
- 1 lingura oregano uscat
- 1 lingurita fulgi de ardei iute (optional)
- 2-3 ramuri de de busuioc proaspat
- 100 gr parmezan ras
Reteta de paste cu vinete si sos de rosii – mod de preparare:
1. Spalam vinetele si le taiem cubulete. Incingem uleiul intr-o tigaie (sau cratita) incapatoare si calim vinetele impreuna cu o lingura de oregano pana se inmoaie. Le scoatem pe o farfurie si le acoperim ca sa se pastreze calde.
2. In aceeasi tigaie mai adaugam putin ulei si calim putin usturoiul impreuna cu tijele de busuioc, aproximativ o jumatate de minut. Stingem cu 2 linguri de otet si lasam putin sa se evapore lichidul. Adaugam rosiile si vinetele si fierbem sosul timp de 10 minute. Frunzele de busuioc se adauga la sfarsit.
3. Fierbem pastele intr-o cratita in care am pus 4 litri de apa si o lingurita de sare. Le fierbem cu 2 minute mai putin decat timpul de fierbere indicat pe pachet.
4. Dupa ce sosul a fiert 10 minute, adaugam pastele si le mai fierbem impreuna cu sosul inca 2 minute. Mai adaugam o cantitate din apa in care au fiert pastele, atat cat este nevoie ca sa fie destul sos astfel ca pastele sa fie acoperite cu sos. Oprim focul si adaugam frunzele de busuioc rupte cu mana.
5. Servim imediat pastele in farfurii si presaram parmezan ras.