Reteta de pilaf de orez cu legume la cuptor poate fi un fel principal delicios si sanatos pentru cei care tin post sau pentru cei care doresc preparate vegetariene. Este insa si o garnitura pentru cei carora le plac combinatiile de orez cu legume. Legumele pe care le folosim la prepararea acestui pilaf de orez cu legume la cuptor le alegem in functie de ceea ce ne place si avem la indemana.
Orezul il putem prepara simplu sau in diverse combinatii si obtinem in scurt timp garnituri gustoase pentru carne sau peste. Mie imi plac foarte mult reteta de pilaf de orez cu stafide si migdale si reteta de orez cu caise si linte.
Pilaf de Orez cu Legume la Cuptor – reteta video pas cu pas
Ingrediente pentru reteta de pilaf de orez cu legume la cuptor:
- 500 gr orez (2 cani)
- 1,5 l supa de legume sau apa (6 cani)
- 100 ml ulei
- 100 gr mazare
- 100 gr ciuperci taiate felii subtiri
- 1 ceapa mare tocata marunt
- 2 morcovi taiati rondele
- 2 ardei rosii taiati felii subtiri
- 1 bucata de telina tocata marunt
- 2 catei de usturoi taiati felii subtiri
- 1 bucata mica de ghimbir taiat foarte fin (optional)
- 1 varf de cutit de turmeric (optional)
- patrunjel tocat
- sare
- piper proaspat macinat
- zeama de lamaie

Mod de preparare:
1. Pentru a prepara acest pilaf de orez cu legume la cuptor trebuie mai intai sa spalam orezul si il scurgem bine de apa. Punem peste el zeama de la o jumatate de lamaie si amestecam.
Tip: Zeama de lamaie ajuta ca sa nu se lipeasca intre ele boabele de orez.
2. Curatam legumele, le spalam si le tocam. Numai ciupercile nu se spala. Le curatam numai de pielita si le taiem felii subtiri.
3. Incalzim uleiul intr-o cratita si calim ceapa, morcovii, telina, ciupercile si ardeii cateva minute, pana devin lucioase. Adaugam ghimbirul, turmericul si usturoiul si continuam calirea o jumatate de minut.4. Punem orezul si il calim si pe acesta 1-2 minute, pana se acopera de un strat lucios de ulei.
5. Adaugam supa (sau apa) fierbinte, sarea si piperul si mai lasam pe foc pana da in clocot.
6. Daca cratita nu are manere de plastic o putem baga la cuptor. Altfel, mutam compozitia intr-o tava si o punem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 40 minute, pana orezul absoarbe tot lichidul.
7. Ornam acest pilaf de orez cu legume la cuptor cu patrunjel verde si putin marar si il servim cu salate din muraturi.
Alte retete care v-ar putea interesa
Pilaf de orez cu stafide si migdale

Pilaf turcesc cu fidea – Atzem Pilaf


Budinca de orez cu legume si sos bechamel

Orez basmati – garnitura pentru carne

Adauga un comentariu





