Pita greceasca se pregateste foarte usor in casa, din ingrediente la indemana oricui. O data pregatita, o putem tine la congelator si decongela inainte de servire. Pita greceasca este gustoasa si moale, perfecta alaturi de gyros de pui, hummus, tzatziki, dar si pe post de blat pentru o pizza rapida. Poate inlocui cu succes painea, se poate consuma cu orice fel mancare. Pita greceasca se aseamana foarte mult cu acele turte pe care le mancam in copilarie.
Ingrediente pentru reteta de pita greceasca coapta pe tigaie:
- 500 gr faina
- 1 plic drojdie uscata (13 gr drojdie proaspata)
- 350 ml apa calduta
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- 3 linguri ulei de masline
Reteta de pita geceasca coapta pe tigaie – mod de preparare:
1. Cernem faina intr-un vas si o amestecam cu sarea. Facem o gaura in mijloc unde punem drojdia, zaharul si 100 ml apa. Se formeaza astfel o maia pe care o lasam sa creasca 5 minute.
2. Adaugam apoi apa si cate putin din ulei. Framantam pana se incorporeaza bine toate ingredientele si obtinem un aluat elastic si pufos.
3. Mutam aluatul intr-un bol pe care l-am uns cu ulei, il acoprim cu folie alimentara sau cu un prosop si il punem sa creasca pentru o ora, intr-un loc caldut.
4. Dupa ce a crescut, framantam din nou aluatul si formam bile mai mari sau mai mici, dupa cat de mari si groase vrem sa fie pitele. Intindem fiecare bila intr-o disc de marimea pe care vrem sa o aiba pita.
5. Ungem o tigaie cu putin ulei cu ajutorul unui servetel de bucatarie. Operatiunea aceasta o facem numai cand punem prima pita in tigaie. Dupa ce coacem fiecare pita, stergem tigaia cu acelasi servetel, fara sa mai adaugam ulei suplimentar.
Nu asezam bucatile de pita calde una peste alta, sa nu se umezeasca intre ele. Am pregatit cea mai buna reteta de pita greceasca!
Adauga un comentariu





