Pita Greceasca Coapta pe Tigaie

0
34467

Pita greceasca se pregateste foarte usor in casa, din ingrediente la indemana oricui. Odata pregatita, o putem pastra la congelator si decongela inainte de servire. Pita greceasca este gustoasa si moale, perfecta alaturi de gyros de pui, hummus, tzatziki, dar si pe post de blat pentru o pizza rapida. Poate inlocui cu succes painea, se poate consuma cu orice fel mancare. Pita greceasca se aseamana foarte mult cu acele turte coapte pe tigaie pe care le mancam in copilarie.

Pita Greceasca Coapta pe Tigaie – reteta video pas cu pas

Ingrediente pentru reteta de pita greceasca coapta pe tigaie:

  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata (13 gr drojdie proaspata)
  • 350 ml apa calduta
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 3 linguri de ulei de masline
Ingrediente pentru reteta de pita greceasca coapta pe tigaie
Ingrediente pentru reteta de pita greceasca coapta pe tigaie

Reteta de pita geceasca coapta pe tigaie – mod de preparare:

1.Cernem faina intr-un vas si o amestecam cu sarea.

Cernem faina
Cernem faina

2. Facem un caus in mijlocul fainii si punem drojdia, zaharul si 100 ml apa. Se formeaza astfel o maia pe care o lasam sa creasca 5 minute.

Facem un caus in mijloc unde punem drojdia, zaharul si 100 ml apa. Se formeaza astfel o maia pe care o lasam sa creasca 5 minute.

3. Adaugam apoi apa si cate putin din ulei. Framantam pana se incorporeaza bine toate ingredientele si obtinem un aluat elastic si pufos.

Adaugam apoi apa si cate putin din ulei. Framantam pana se incorporeaza bine toate ingredientele si obtinem un aluat elastic si pufos.

4. Mutam aluatul intr-un bol pe care l-am uns cu ulei, il acoperim cu folie alimentara si cu un prosop si il lasam sa creasca o ora, intr-un loc caldut.

Mutam aluatul intr-un bol pe care l-am uns cu ulei, il acoperim cu folie alimentara si cu un prosop si il lasam sa creasca o ora, intr-un loc caldut.

5. Dupa ce a crescut, framantam din nou aluatul si formam bile mai mari sau mai mici, in functie de cat de mari si groase vrem sa fie pitele. Intindem fiecare bila intr-un disc de marimea pe care vrem sa o aiba pita.

Dupa ce a crescut, framantam din nou aluatul si formam bile mai mari sau mai mici, in functie de cat de mari si groase vrem sa fie pitele. Intindem fiecare bila intr-un disc de marimea pe care vrem sa o aiba pita.

6. Ungem o tigaie cu putin ulei cu ajutorul unui servetel de bucatarie. Operatiunea aceasta o facem numai cand punem prima pita in tigaie. Dupa ce coacem fiecare pita, stergem tigaia cu acelasi servetel, fara sa mai adaugam ulei suplimentar. Daca avem tigaie antiaderenta, nu folosim deloc ulei. Coacem pita in tigaie pana se rumeneste.

Ungem o tigaie cu putin ulei cu ajutorul unui servetel de bucatarie. Operatiunea aceasta o facem numai cand punem prima pita in tigaie. Dupa ce coacem fiecare pita, stergem tigaia cu acelasi servetel, fara sa mai adaugam ulei suplimentar. Daca avem tigaie antiaderenta, nu folosim deloc ulei.

7. Coacem pita timp de 1-2 minute si pe cealalta parte.

Coacem pita timp de 1-2 minute si pe cealalta parte
Nu asezam bucatile de pita calde una peste alta ca sa nu se umezeasca intre ele. Numai dupa ce s-au racit le putem stivui una peste alta.

Pita Greceasca Coapta pe Tigaie

Servim pita greceasca cu gyros de pui, hummus sau tzatziki.

Pita Greceasca Coapta pe Tigaie

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Pita Greceasca Coapta pe Tigaie
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
41star1star1star1stargray Based on 18 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.