Aceasta reteta de clatite umplute cu pui si legume este ideala pentru masa de duminica, atunci cand toata familia ia pranzul impreuna, sau cand aveti invitati la masa. Preparata din ingrediente obisnuite si ieftine, reteta de clatite umplute cu pui este deosebit de gustoasa si foarte aspectuoasa. Putem servi aceste clatite umplute cu iaurt rece, presarat cu piper proaspat macinat si frunze de busuioc.

Pentru o preparare mai rapida se pot folosi, in loc de clatite, pite mexicane (tortillas). Am facut aceasta reteta de mai multe ori, fie cu clatite, fie cu tortillas, si am primit cele mai multe aprecieri pentru varianta cu tortillas.

In cazul in care preferati varianta cu clatite, va prezint mai jos reteta de clatite.

 

Clatite umplute cu pui si legume – ingrediente pentru clatite:

 

  • 3 oua
  • 300 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 300 ml apa minerala
  • ¼ lingurita sare
  • 50 ml ulei pentru prajit

 

Clatite umplute cu pui si legume – ingrediente pentru umplutura:

 

  • 500 gr filet de pui
  • 3 ardei grasi de diferite culori (verde, rosu, portocaliu), taiati felii subtiri (pestisori)
  • 1 ceapa taiata felii subtiri (pestisori)
  • 200 gr porumb congelat
  • 200 gr de cascaval sau parmezan
  • 70 ml ulei
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi
  • paprika
  • 1 catel de usturoi tocat marunt
  • 200 gr iaurt (pentru garnitura)

 

Clatite umplute cu pui si legume – ingrediente pentru sosul de rosii:

 

  • 500 gr rosii din conserva sau proaspete, pasate in blender
  • 40 ml ulei
  • 1 catel de usturoi tocat marunt
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita de cimbru uscat

 

Clatite umplute cu pui si legume – mod de preparare:

 

  1. Prajim clatitele.
  1. Pregatim sosul de rosii. Calim in ulei usturoiul o jumatate de minut, punem rosiile, sarea, piperul, oregano si cimbrul si lasam sa fiarba aproximativ 10 minute, sa se ingroase putin sosul.
  1. Taiem filetul de pui in felii de 1 cm grosime, condimentam cu sare, piper, praful de usturoi si paprika si il rumenim in tigaia cu ulei aproximativ 7 minute.
  1. Scoatem filetul de pui din tigaie, il punem pe o farfurie si il rupem in fasii subtiri.
  1. In uleiul ramas se caleste ceapa 1-2 minute, adaugam usturoiul si mai calim o jumatate de minut. Dupa aceea punem ardeii si ii calim pana se inmoaie, adaugam porumbul, sarea si piperul si mai calim putin. Legumele trebuie sa ramana putin crocante si sa-si pastreze culoarea. Oprim focul, punem puiul, jumatate din cantitatea de cascaval si 5-6 linguri de sos de rosii si amestecam.
  1. Pregatim o tava in care trebuie sa incapa numarul de clatite pe care vrem sa le umplem. Punem in tava cateva linguri de sos de rosii si il intindem pe toata suprafata tavii. Luam cate o clatita sau o tortilla, o ungem cu putin sos de rosii si punem 2 linguri din umplutura de pui si legume, dupa care indoim maginile laterale ale clatitei spre centru si rulam clatita pana la capat. Asezam clatitele in tava cu partea unde s-a terminat de rulat in jos. In acest mod umplem toate clatitele si le asezam in tava una dupa alta, in siruri, pana umplem tava.
  1. Turnam peste clatite sosul de rosii care ne-a ramas, presaram restul de cascaval ras si punem tava la cuptor pentru 15 minute la foc mediu (180 grade), pana se topeste cascavalul.
  1. Se scot clatitele din cuptor si se aseaza pe un platou. Se servesc cu iaurt presarat cu putin piper proaspat macinat.

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Clatite Umplute cu Pui si Legume
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)