Garnitura de Orez cu Caise si Linte

0
3967

Aceasta reteta de garnitura de orez cu caise si linte este o reteta din bucataria greceasca. Poate fi servita alaturi de preparate din carne de pui, porc sau vita.

Garnitura de orez cu caise si linte se pregateste usor si este foarte gustoasa si aromata. Eu am folosit caise proaspete, bine coapte, dar tari, pentru a nu se dezintegra in timpul fierberii. Se pot folosi si caise uscate, sau o combinatie de caise proaspete si caise uscate.

Lintea pe care o punem in aceasta garnitura de orez trebuie sa fie fiarta, dar nu chiar in intregime deoarece mai fierbe impreuna cu orezul inca 15 minute. Pentru un gust bun fierbem ingredientele in supa de pui.

Ingrediente pentru reteta de garnitura de orez cu caise si linte:

  • 500 gr orez spalat si scurs de apa
  • 1 litru supa de pui calda
  • 50 ml ulei de masline (sau unt)
  • 50 gr stafide
  • 8 caise proaspete sau uscate taiate felii
  • 1 cana de linte fiarta
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1⁄2 betisor de scortisoara
  • 50 gr nuci sau seminte de floarea soarelui pentru decor (optional)
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper proaspat macinat
Ingrediente pentru reteta de garnitura de orez cu caise si linte
Ingrediente pentru reteta de garnitura de orez cu caise si linte

Mod de preparare:

  1. Incalzim intr-o cratita uleiul (sau untul) si calim ceapa timp de 2-3 minute, pana devine lucioasa. Adaugam caisele si continuam calirea inca 2 minute. Punem orezul, stafidele si scortisora si amestecam sa se impregneze toate ingredientele cu ulei.

2. Adaugam supa de pui calda, amestecam si micsoram focul. Punem lintea, acoperim pe jumatate cratita cu un capac si fierbem ingredientele la foc mic timp de aproximativ 15 minute. Spre sfarsit, potrivim de sare si piper. Cand apar gauri mici la suprafata, orezul este gata.

3. Luam cratita de pe foc si o acoperim cu un prosop de bucatarie curat. Punem capacul si lasam orezul acoperit timp de aproximativ 5 minute, puntru a absorbi tot lichidul.

4. Inlaturam bucata de scortisoara, presaram nucile (sau semintele de floarea soarelui) si patrunjelul. Amestecam orezul cu o furculita si il punem in farfurii.

Servim aceasta garnitura de orez cu caise si linte cu diferite preparate din carne.

Garnitura de Orez cu Caise si Linte

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Garnitura de Orez cu Caise si Linte
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.