Pilaf de Orez cu Stafide si Migdale

0
10305

Pentru aceasta reteta de pilaf de orez cu stafide si migdale m-am inspirat dintr-o reteta turceasca de pilaf. Reteta continea printre altele si ficat de miel tocat marunt. Eu am preparat o varianta mai usoara, fara ficat, aromata cu sofran si patrunjel din belsug.

Aceasta reteta de pilaf de orez cu stafide este o reteta usoara si sanatoasa, foarte gustoasa si versatila. Putem adauga si alte ingrediente, precum boabe de porumb, boabe de mazare, ciuperci taiate marunt sau morcov ras, ca si la reteta de pilaf de orez cu legume.

Acest pilaf de orez cu stafide este preparat cu destul unt care ii da un gust delicios. Poate fi servit ca atare sau ca si garnitura langa o mancare mai sofisticata. Migdalele sunt sanatoase si consistente si pot inlocui cu succes carnea.

Pentru prepararea acestui pilaf putem folosi orice tip de orez.

Ingrediente pentru reteta de pilaf de orez cu stafide si migdale:

  • 300 gr orez
  • 650 ml supa de pui calda
  • 50 gr unt
  • 3 linguri de ulei
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 70 gr migdale albe
  • 50 gr stafide
  • putin sofran
  • 1 varf de cutit turmeric
  • patrunjel tocat
  • sare
Ingrediente pentru reteta de pilaf de orez cu stafide si migdale
Ingrediente pentru reteta de pilaf de orez cu stafide si migdale

Reteta de pilaf de orez cu stafide si migdale – mod de preparare:

  1. Spalam bine orezul si il punem intr-un bol. Punem peste el o cana de apa rece si sucul de la o jumatate de lamaie. Il lasam la inmuiat o jumatate de ora.

Tip: Sucul de lamaie adaugat in apa in care am pus orezul la inmuiat ajuta ca boabele de orez sa nu se lipeasca intre ele cand le vom gati.

2. Incalzim supa de pui si adaugam sofranul, ca sa-si lase aroma si culoarea.

3. Incalzim untul intr-o cratita impreuna cu o lingura de ulei si calim ceapa 1-2 minute, pana devine lucioasa. Adaugam orezul scurs de apa si il calim putin si pe acesta, amestecand incontinuu.

4. Punem supa de pui calda, stafidele, sarea si praful de turmeric. Micsoram focul la minim si acoperim cratita cu un capac. Lasam sa fiarba aproximativ 20 minute, pana orezul a absorbit tot lichidul.

5. Intr-o tigaie mica incalzim uleiul si rumenim migdalele. Le scoatem pe o farfurie pe care am asternut hartie de bucatarie, sa se absoarba surplusul de ulei.Intr-o tigaie mica incalzim uleiul si rumenim migdalele. Le scoatem pe o farfurie pe care am asternut hartie de bucatarie, sa se absoarba surplusul de ulei.

6. Cand orezul este fiert, oprim focul si acoperim cratita cu un prosop de bucatarie curat. Punem din nou capacul si il lasam acoperit 5 minute. Adaugam migdalele rumenite, patrunjelul si amestecam bine.Adaugam migdalele rumenite, patrunjelul si amestecam bine

Servim acest pilaf de orez simplu sau ca si garnitura pentru alte feluri de mancare.

Pilaf de Orez cu Stafide si MigdalePilaf de Orez cu Stafide si Migdale

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Pilaf de Orez cu Stafide si Migdale
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.