Chec englezesc cu mere caramelizate – un desert delicios cu mere verzi caramelizate. Incercati-l si nu veti regreta!
La prepararea acestui chec este de preferat sa folosim mere verzi, tari.
Comparativ cu reteta originala, am modificat putin cantitatile deoarece tava mea era mai mare si am redus proportia de faina, ca sa fie checul mai pufos. Intr-adevar acest chec a fost cel mai gustos chec cu mere pe care l-am mancat vreodata! Foarte fin, aromat si suculent. Merele care sunt asezate deasupra se caramelizeaza cu zaharul brun si dau un gust nemaipomenit acestui chec!
Ingrediente pentru reteta de chec englezesc cu mere caramelizate:
- 500-600 gr mere verzi taiate felii subtiri
- 300 gr faina
- 300 gr zahar
- 250 gr unt topit
- 250 gr smantana
- 6 oua
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita sare
- esenta de vanilie
- 2 linguri zahar brun
Mod de preparare:
- Incalzim cuptorul la 170 grade. Ungem cu unt o tava rotunda de chec cu diametrul 24 cm. Tapetam fundul tavii cu hartie de copt unsa.
2. Separam atent albusurile de galbenusuri, ca sa nu treaca nici un pic de galbenus in albusuri.
3. Topim untul si il batem in mixer cu zaharul si esenta de vanilie. Adaugam cate un galbenus, mixand dupa fiecare pana se incorporeaza in intregime. Turnam incet smantana si mixam pana la omogenizare. Cernem faina impreuna cu praful de copt si o incorporam treptat in amestec. Separat, intr-un bol curat si uscat, batem albusurile cu sarea pana obtinem o spuma ferma.
4. Incorporam spuma de albusuri in compozitie, amestecand de sus in jos cu o spatula.
5. Turnam aluatul in tava si uniformizam suprafata checului.
6. Curatam merele de coaja si inlaturam cotoarele si semintele. Le taiem in felii subtiri si le infigem in aluat cat mai aproape unele de altele. Acoperim cu mere toata suprafata compozitiei din tava. Cu cat punem mai multe mere, cu atat checul va fi mai gustos si mai suculent.
7. Presaram checul cu zahar brun si il coacem in cuptorul preincalzit la 170 grade o ora si 15 minute. Oprim functionarea cuptorului si mai tinem checul in cuptor inca 5 minute.
8. Scoatem checul pe un platou, il lasam sa se mai raceasca, apoi il pudram cu zahar pudra. Acest chec cu mere este perfect! Fin, pufos, aromat si suculent!
Alte retete cu mere care v-ar putea interesa
Prajitura pufoasa cu mere si lamaie
Prajitura rasturnata cu mere si nuci
Tort de mere intregi cu frisca
Tarta cu mere si crema de migdale
Prajitura cu mere si aluat razuit
Placinta de post cu mere si drojdie
Placinta cu mere cu aluat fraged
Gogosi cu lingura cu mere si stafide