Chiar daca ati mai facut supe de legume de nenumarate ori, cateva sfaturi pentru reusita supelor de legume sunt intotdeauna binevenite!

Putem face supe de legume dintr-o mare diversitate de combinatii de legume. Putem sa alegem o leguma care vrem sa fie principalul ingredient al supei (mazare, spanac, praz, morcov, cartof) sau sa amestecam diferite legume pentru diversitate, pentru un gust mai bun, si pentru a gati economic deoarece putem face din cantitati mici din diferite legume si verdeturi care ne mai raman in frigider.

Ceapa e nelipsita din toate supele, la fel si prazul. Cartoful il folosim des deoarece face supa mai consistenta, iar daca il pasam in blender si il adaugam in supa aceasta devine mai deasa, mai legata.

Daca vrem sa facem supe de legume verzi (spanac, loboda, salata verde, stevie, praz) este de preferat sa folosim o combinatie a catorva dintre ele, dupa preferinta. Avem grija sa indepartam cozile mai groase si tari si taiem frunzele marunt. Supele din legume verzi se fac de obicei supe crema de legume.

 

4 combinatii perfecte de mirodenii pentru supe de legume:

 

  1. Curry in supa de dovleac galben
  2. Ginger in supa de morcovi
  3. Scortisoara in supa de varza
  4. Oregano si paprika in supa de conopida

 

Mirodeniile pe care le punem in supele de legume depind de legumele folosite la supa respectiva. Trebuie sa dam atentie la cantitatea si combinatia in care le folosim, sa nu se influenteze negativ gusturile si aromele.

De altfel, supa are destule legume care au gustul lor specific si este de preferat sa folosim 1-2 mirodenii care sa dea aroma, dar sa nu predomine peste gustul legumelor din supa.

Cateva exemple:

– la supa de cartofi cu praz se potrivesc, printre altele, ceapa verde si patrunjelul, sau daca ne place mai mult, putem folosi combinatia de cimbru si oregano.

– la o supa de varza, morcovi si cartofi se potrivesc paprika, telina, foile de dafin si patrunjelul.

Rezumat articol
Sfaturi pentru Supele de Legume
Titlu
Sfaturi pentru Supele de Legume
Descriere
Secrete, sfaturi si combinatii de mirodenii pentru reusita supelor de legume
Autor

Adauga un comentariu

Comentarii