Aceasta reteta de friptura de porc cu vin la cuptor face deliciul la orice masa, fie de sarbatoare sau pentru familie. Pentru aceasta reteteta de friptura de porc cu vin la cuptor am folosit aproximativ 2 kg de pulpa de porc. Carnea trebuie sa fie taiata in bucati mari, de cel putin 1kg ca sa nu se usuce in timpul cat sta la cuptor. Friptura va iesi foarte frageda si aromata de la vinul rosu si dulce si de la condimentele puse in tava. Carnea se tine la marinat 24 de ore intr-o marinada facuta din apa, zahar brun si sare.
Aceasta friptura de porc este foarte gustoasa si frageda. Se serveste cu cateva linguri de sos facut din lichidul ramas in tava si garnitura de orez sau cartofi.

 

Reteta de friptura de porc cu vin la cuptor – ingrediente pentru marinada:

  • 4 l de apa
  • 100 gr sare
  • 200 gr zahar brun

Pulpa de Porc cu Vin la Cuptor poza 2

 

Ingrediente pentru reteta friptura de porc cu vin la cuptor:

  • 2 kg pulpa de porc fara os
  • 50 ml ulei
  • 250 ml vin rosu dulce
  • 150 ml apa
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 lingurite cimbru
  • 1 lingurita amidon de porumb

Pulpa de Porc cu Vin la Cuptor poza 1

Reteta de friptura de porc cu vin la cuptor – mod de preparare:

1. Amestecam toate ingredientele pentru marinada. Punem carnea in marinada si o punem in frigider pentru 24 ore.

2. A doua zi scoatem carnea din marinada, o scurgem si o uscam cu hartie de bucatarie. O crestam in cateva locuri, o ungem cu ulei, o presaram cu cimbru si o asezam in tava.

3. Taiem capatana de usturoi in jumatate, pe orizontala si o punem in tava. Adaugam vinul si apa.

   Pulpa de Porc cu Vin la Cuptor poza 3

4. Incalzim cuptorul la 250 grade. Introducem tava cu friptura si o tinem la aceasta temperatura 15 minute. Reducem temperatura cuptorului la 120 grade si lasam friptura in cuptor inca o ora si jumatate. Verificam din cand in cand sa vedem daca mai este lichid in tava. Mai adaugam apa daca este nevoie.

5. Scoatem friptura din cuptor si o acoperim cu hartie de aluminiu. O lasam acoperita aproximativ10 minute, apoi o putem taia.

6. Strecuram lichidul care a ramas in tava intr-o craticioara. Presam cu degetele si scoatem miezul de usturoi copt si il punem in craticioara cu lichid. Fierbem putin acest sos. Dizolvam in putina apa amidonul de porumb si il punem in craticioara cu sos. Continuam sa fierbem 1-2 minute pana se ingroasa putin, apoi oprim focul. Strecuram sosul prin trecuratoare.

  Pulpa de Porc cu Vin la Cuptor poza 4

7. Taiem friptura in felii si o servim cu cateva linguri din acest sos.

Pulpa de Porc cu Vin la Cuptor poza 5Pulpa de Porc cu Vin la Cuptor poza 7

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Friptura de Porc cu Vin la Cuptor
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)