Budinca de orez cu legume si sos bechamel este un fel de mancare pe care il pregatim rapid si economic deoarece putem folosi cantitati mici din  legume pe care le avem in frigider.

Putem sa facem budinca din diferite combinatii de legume cu carne, pui, mezeluri sau peste si orez sau paste fainoase, acoperite cu un strat de crema cu cascaval, smantana sau lapte.

Reteta de budinca de orez cu legume si sos bechamel prezentata mai jos se bazeaza pe o combinatie delicioasa de orez basmati, legume (conopida, broccoli, ceapa, telina, morcovi), bacon si sos bechamel, combinatie ce armonizeaza perfect gustul si aroma ingredientelor.

Budinca de orez cu legume si sos bechamel se coace la cuptor pana se inmoaie legumele si se rumeneste sosul bachamel pus deasupra.

 

Ingrediente pentru reteta de budinca de orez cu legume si sos bechamel:

 

  • 1 conopida mica
  • 1 broccoli mic
  • 1 telina de marime medie taiata felii
  • 2 morcovi taiati rondele
  • 250 gr orez basmati
  • 5 felii de bacon taiate marunt
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 cub de concentrat de pui
  • 2 felii de paine mai veche
  • 3 linguri parmezan (sau cascaval picant)
  • sare
  • piper

 

Ingrediente pentru reteta de sos bechamel:

 

  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 600 ml lapte
  • 1 cutie crema de branza (tip Philadelphia)
  • 100 gr parmezan (sau cascaval picant)
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita nucsoara

 

Reteta de budinca de orez cu legume si sos bechamel – mod de preparare:

 

  1. Facem un pilaf din orez. Calim ceapa 1-2 minute, adaugam baconul si mai calim un minut, apoi punem orezul, cubul de concentrat de pui si 375 ml apa (adica o data si jumatate din cantitatea de orez). Lasam orezul sa fiarba pentru 15 minute (pana scade apa) si apoi oprim focul.

 

  1. Spalam bine buchetelele de conopida si broccoli si le punem sa fiarba impreuna cu morcovii si telina pentru 3-4 minute. Le scoatem si le lasam sa se scurga.

 

  1. Intr-o cratita mica incazim untul si rumenim faina, amestecand incontinuu cu telul de sarma. Adaugam putin cate putin laptele incalzit, amestecand fara intrerupere, si fierbem sosul bechamel la foc mic 3-4 minute pana se ingroasa putin. Punem sarea si nucsoara si oprim focul. Adaugam crema de branza si parmezanul si amestecam bine cu telul pana se omogenizeaza.

 

  1. Ungem cu unt o tava sau un vas de ceramica pentru cuptor si asezam pilaful intr-un strat, apoi asezam un strat de legume, presaram sare si piper si turnam deasupra sosul bechamel cald.

 

  1. Punem tava in cuptorul incalzit dinainte la foc mediu si o lasam aproximativ 25 minute, pana budinca se rumeneste deasupra.

 

  1. Maruntim painea intr-un blender, apoi o amestecam cu 3 linguri de parmezan ras.

 

  1. Cu 5 minute inainte ca budinca sa fie gata deschidem cuptorul si presaram deasupra amestecul de paine si parmezan. Lasam budinca in cuptor pana se rumeneste.

 

Reteta de budinca de orez cu legume si sos bechamel este gata!

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Budinca de Orez cu Legume si Sos Bechamel
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)