Reteta de paste cu ton si sos de rosii este o solutie ideala atunci cand nu avem prea mult timp la dispozitie pentru gatit. Este o reteta foarte simpla si rapida ce poate fi pregatita pentru masa de pranz dar si pentru masa de seara, la fel ca reteta de paste cu ton si ciuperci.

Pastele cu ton si sos de rosii sunt un fel de mancare consistent, hranitor si foarte gustos. Tonul este un peste inrudit cu macroul si are o carne frageda si delicata, cu textura uleioasa. Este bine sa consumam cat mai des carne de ton deoarece contine grasimi benefice pentru organism, in special pentru sistemul cardiovascular. Tonul poate fi preparat in diverse moduri: prajit, fript la gratar, cu legume la cuptor, conservat – in salate sau ca pasta pentru tartine, sau crud pentru delicatese precum sushi, apreciate de foarte multa lume.

 

Ingrediente pentru reteta de paste cu ton si sos de rosii:

 

  • 1 pachet de paste scurte (penne)
  • 2 conserve ton
  • 4 rosii mari sau 1 ½ conserva de rosii
  • 80 ml ulei
  • 2- 3 catei de usturoi tocati marunt
  • 1 ardei iute mic tocat marunt
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 4 linguri patrunjel tocat
  • sare
  • piper proaspat macinat

 

Reteta de paste cu ton si sos de rosii – mod de preparare:

 

  1. Intr-o cratita mica punem uleiul si calim usturoiul aproximativ o jumatate de minut. Este foarte important sa nu calim mai mult usturoiul pentru ca se arde foarte repede si devine amar. O jumatate de minut este suficient pentru ca usturoiul sa-si lase aroma.
  1. Adaugam rosiile, putina sare, putin piper proaspat macinat si fierbem sosul la foc mediu, amestecand din cand in cand. Cand sosul incepe sa se ingroase (dupa apriximativ 8-9 minute), adaugam tonul scurs de apa si cimbrul si mai fierbem sosul inca un minut, apoi oprim focul. Verificam daca mai este nevoie sa adaugam sare sau piper, punem patrunjelul si o lingura de ulei crud.
  2. Intr-o oala mai mare fierbem 4 litri apa cu o lingura de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam pastele si 2 linguri de ulei, ca sa nu se umfle apa, amestecand putin cu o furculita, sa nu se lipeasca intre ele. Le fierbem conform instructiunilor inscrise pe pachet.
  1. Scurgem pastele de apa si le amestecam cu sosul de ton si rosii.

 

Reteta de paste cu ton si sos de rosii este gata! Servim pastele in boluri sau farfurii adanci si presaram deasupra putin patrunjel tocat marunt.

Tip: Atunci cand fierbem paste, inainte de a le strecura, pastram o cana din apa in care au fiert, chiar daca o folosim sau nu pentru sos. Aceasta apa contine amidon si o putem folosi pentru a dilua sosul daca este prea gros. Daca sosul este prea subtire, adaugand putin din aceasta apa care contine mult amidon si continuand sa mai fierbem putin sosul, acesta se va ingrosa.

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Paste cu Ton si Sos de Rosii
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
31star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)