Aceasta reteta de cannelloni cu spanac si branza si sos de rosii este o reteta foarte gustoasa, care se prepara destul de usor, mai ales daca folosim spanac congelat. Eu am folosit spanac proaspat pe care l-am spalat foarte bine si l-am calit in ulei cu ceapa si usturoi, pana si-a micsorat volumul.

Cannelloni sunt un tip de paste cilindrice, care se gatesc de obicei coapte in sos, cu o umplutura la alegere. Putem umple cannelloni cu  carne tocata sau cu spanac si branza (sau ricotta) in sos de rosii, sos bechamel sau sos de smantana. Pentru ca acesti cannelloni cu spanac si branza sa fie moi si gustosi, este nevoie sa-i acoperim in intregime cu sos. Ii cocacem la cuptor timp de 30 minute, intr-o tava inchisa ermetic cu o bucata hartie de copt peste care punem hartie de aluminiu. Inlaturam hartiile cu care am acoperit tava si  mai tinem tava inca 15 minute la cuptor, pana se rumeneste usor branza presarata deasupra.

Ingrediente pentru reteta de cannelloni cu spanac si branza:

  • 500 gr cannelloni (1 pachet)
  • 1 kg spanac curatat si spalat
  • 400 gr branza feta (sau 200 gr branza + 200 gr urda sau ricotta) + 150 gr branza pentru presarat deasupra
  • 3 linguri de ulei
  • 1 ceapa uscata tocata marunt
  • 3 fire de ceapa verde (sau 1 bucata de praz) tocate marunt
  • 1 catel de usturoi tocat marunt
  • 1 legatura de marar tocat (sau busuioc)
  • 50 ml apa
  • sare
  • piper proaspat macinat

Cannelloni cu Spanac si Branza poza 2

Reteta de cannelloni cu spanac si branza – ingrediente pentru sosul de rosii:

  • 3 linguri de ulei
  • 3 rosii razuite
  • 500 ml suc de rosii
  • 2 catei de usturoi taiati felii subtiri
  • busuioc proaspat (sau marar)
  • sare
  • piper proaspat macinat

Cannelloni cu Spanac si Branza poza 4

Reteta de cannelloni cu spanac si branza – mod de preparare:

  1. Incalzim uleiul intr-o tigaie sau o cratita mare si calim ceapa uscata, ceapa verde si usturoiul pana se inmoaie. Adaugam sarea, piperul, spanacul tocat si 50 ml apa. Amestecam si fierbem spanacul timp de aproximativ 10 minute, pana isi reduce volumul si se evapora tot lichidul. Luam tigaia de pe foc si adaugam busuiocul (sau mararul), branza maruntita si amestecam. Gustam compozita si, daca mai este nevoie, mai adaugam sare sau piper.

Cannelloni cu Spanac si Branza poza 3

2. Pregatim sosul de rosii. Incalzim uleiul intr-o tigaie si rumenim usor feliile de usturoi. Le scoatem din tigaie si adaugam rosiile razuite si sucul de rosii, sarea si piperul. Fierbem sosul de rosii timp de aproximativ 10 minute, pana se ingroasa putin. Oprim focul, adaugam busuiocul si amestecam.

  Cannelloni cu Spanac si Branza poza 5

3. Incalzim cuptorul la 180 grade. Ungem cu ulei tava in care vom gati acesti cannelloni cu spanac si turnam o parte din sosul de rosii si il intindem sa acopere bine baza tavii.

4. Umplem bine tuburile de cannelloni cu compozitia de spanac si branza, folosind o lingurita. Putem sa umplem mult mai usor acesti cannelloni cu spanac cu mana, folosind o pereche de manusi subtiri, de unica folosinta. Asezam cannelloni umpluti direct in tava.

  Cannelloni cu Spanac si Branza poza 6

Ii acoperim cu restul de sos. Sosul trebuie sa acopere in intregime pastele, pentru a nu se usca. Daca sosul nu este suficient, mai adaugam putina apa. Presaram peste sos branza maruntita.

  Cannelloni cu Spanac si Branza poza 7

5. Acoperim ermetic tava cu hartie de copt si hartie de aluminiu. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru o jumatate de ora. Inlaturam hartia de copt si hartia de aluminiu si mai coacem acesti cannelloni cu spanac inca 15 minute, pana se rumeneste usor branza.

  Cannelloni cu Spanac si Branza poza 8

Servim acesti cannelloni cu spanac si branza calzi, cu frunze fragede de rucola si stropiti cu putin ulei de masline.

Cannelloni cu Spanac si Branza poza 9

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Cannelloni cu Spanac si Branza
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Adauga un comentariu

Comentarii