Reteta de paste cu ceapa caramelizata si branza se prepara in numai 40 minute si este o solutie ideala pentru o masa rapida, gustoasa si satioasa. Ceapa caramelizata aromatizata cu crema de otet balsamic si cimbrul proaspat dau pastelor o savoare deosebita. Branza feta adaugata la sfarsit completeaza in mod armonios dulceata cepei caramelizate. In plus, putem prepara aceste paste cu ceapa caramelizata si branza in orice anotimp.
Aceste paste cu ceapa caramelizata sunt foarte gustoase si aromate. Se pregatesc foarte repede, in mod asemanator cu reteta de paste cu rosii uscate si busuioc.
Pentru aceasta reteta putem folosi orice tip de paste dorim. Eu am folosit spaghete pe care le aveam mai demult si tot amanam sa le prepar, dar putem folosi orice tip de paste.
Ingrediente pentru reteta de paste cu ceapa caramelizata si branza:
- 300 gr paste
- 3 cepe taiate felii subtiri
- 200 gr branza de oaie
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura otet balsamic
- 1 lingurita zahar brun
- 5 ramuri de cimbu proaspat
- sare
Mod de preparare:
- Curatam ceapa si o taiem felii subtiri.
2. Incalzim uleiul intr-o tigaie incapatoare si calim ceapa la foc mic timp de aproximativ 20 minute, amestecand din cand in cand, ca sa nu se lipeasca.
3. Cand ceapa s-a inmuiat si a devenit aurie la culoare, adaugam putina sare, zaharul brun, otetul balsamic si jumatate din cantitatea de cimbru proaspat. Daca avem crema de otet balsamic din comert, o putem folosi in locul otetului balsamic si al zaharului brun. Continuam sa calim ceapa inca aproximativ 10 minute, pana se evapora tot lichidul, apoi oprim focul.
4. Fierbem pastele intr-o cratita in care am pus apa si sare, conform instructiunilor inscrise pe pachet. Le scurgem de apa, le adaugam peste ceapa caramelizata si le amestecam bine. Adaugam branza maruntita si restul de cimbru.
5. Servim pastele calde in farfurii, alaturi de o salata verde.