Salata de ton cu cartofi este o salata consistenta si sanatoasa. Poate fi servita ca aperitiv, dar poate inlocui cu succes un fel de mancare, in cazul in care nu prea avem timp pentru gatit.
Tonul este un peste mare, osos, cu o carne frageda, fina si cu o textura uleioasa. Este inrudit cu macroul si se gaseste proaspat, congelat sau conservat. Salata de ton cu maioneza se prepara din ton conservat.
Salata de ton se poate face din multe combinatii de legume, obtinand de fiecare data o salata de ton cu gust diferit.
Ingrediente pentru reteta de salata de ton cu cartofi (pentru 4 portii):
- 4-5 cartofi de marime medie
- 1 conserva de ton
- 2-3 linguri maioneza
- 1 lingura mustar
- 1 lingura de capere spalate si scurse de apa
- 2 cepe de marime medie, taiate felii
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Fierbem cartofii intr-o oala in care am pus apa cat sa ii acopere si sare. Ii fierbem timp de 40 minute, pana se inmoaie.
- Spalam caperele si le scurgem bine de apa.
- Punem tonul intr-o strecuratoare, il clatim cu apa de la robinet si il lasam sa se scurga bine.
- Curatam ceapa si o taiem felii subtiri.
- Curatam cartofii de coaja cat inca sunt calzi, ii taiem in bucati potrivite si ii punem intr-un bol. Adaugam tonul, ceapa, caperele, sarea si piperul si amestecam usor ca sa nu zdrobim cartofii.
- Amestecam mustarul cu maioneza, le adaugam peste restul de ingrediente din bol si amestecam din nou.
Servim salata de ton cu felii de paine prajita.
Adauga un comentariu
Detalii reteta
Reteta
Salata de Ton cu Cartofi si Maioneza
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
3 Review(s) Based on