Reteta de farfalle cu ton, ceapa si capere este o solutie ideala atunci cand nu avem prea mult timp la dispozitie pentru gatit. Este o reteta foarte simpla si rapida ce poate fi pregatita pentru masa de pranz dar si pentru masa de seara, la fel ca reteta de paste cu ton si ciuperci. Pentru aceasta reteta de farfalle cu ton, ceapa si capere putem sa folosim ton proaspat sau ton din conserva. Aceste farfalle cu ton sunt un fel de mancare consistent, hranitor si foarte gustos.

Tonul este un peste inrudit cu macroul si are o carne frageda si delicata, cu textura uleioasa. Este bine sa consumam cat mai des carne de ton deoarece contine grasimi benefice pentru organism, in special pentru sistemul cardiovascular. Tonul poate fi preparat in diverse moduri: prajit, fript la gratar, cu legume la cuptor, conservat – in salate sau ca pasta pentru tartine, sau crud pentru delicatese precum sushi, apreciate de foarte multa lume.

Ingrediente pentru reteta de farfalle cu ton, ceapa si capere:

  • 500 gr farfalle
  • 2 conserve de ton (sau 500 gr file de ton proaspat)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • 1 ceapa de marime medie tocata marunt
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 2 linguri de capere
  • 2 linguri de cimbru proaspat tocat marunt
  • 4 linguri patrunjel tocat marunt
  • sare
  • piper proaspat macinat

Reteta de farfalle cu ton, ceapa si capere – mod de preparare:

  1. Daca pentru aceasta reteta de farfalle cu ton folosim file de ton proaspat, il taiem in bucati mici. Daca folosim ton din conserva, il scurgem de apa sau de ulei.

2. Incalzim uleiul intr-o tigaie incapatoare. Calim ceapa, usturoiul si bucatile de ton la foc mare timp de aproximativ 5-6 minute. Adaugam caperele si cimbrul si stingem cu vin. Punem sarea si piperul si lasam sa fiarba la foc mediu timp de aproximativ 5 minute.

Tip: Este foarte important sa fierbem ingredientele pana se evapora vinul, pentru a nu stica gustul mancarii.

3 Fierbem pastele in apa clocotita in care am pus sare, conform instructiunilor inscrise pe pachet. Scurgem pastele si le adaugam peste sosul cu ton. Punem si patrunjelul, amestecam bine.

Servim aceste farfalle cu ton fierbinti, impreuna cu un pahar de vin!

Farfalle cu Ton, Ceapa si Capere poza 2Farfalle cu Ton, Ceapa si Capere poza 5

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Farfalle cu Ton, Ceapa si Capere
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Adauga un comentariu

Comentarii