Aceasta reteta de salata de ton greceasca este o salata deosebit de gustoasa, aromata si consistenta. Bucataria greceasca are o gama foarte diversificata de salate, combinatii inedite de legume si fructe, stropite cu dressing-uri pline de arome ca, de exemplu, reteta de salata verde cu struguri, mere si branza cu mucegai.

Salata de ton greceasca se prepara din diferite legume cu frunze verzi (spanac baby, salata verde, rucola), ton din conserva, avocado, ceapa verde, putin ghimbir si o lingura de susan. Pentru dressing folosim avocado, ulei de masline, ulei de susan, lamaie, otet, usturoi, mustar si sare. Amestecam bine ingredientele pentru dressing pana se formeaza un sos pe care il punem peste verdeturi. Acest dressing da acestei salate o aroma speciala.

Aceasta salata de ton greceasca poate fi consumata la masa de pranz sau masa de seara, fiind foarte consistenta.

 

Ingrediente pentru salata de ton greceasca – pentru 3 portii:

  • 200 gr ton din conserva
  • 100 gr rucola
  • 100 gr salata verde
  • 100 gr spanac baby
  • 3/4 avocado taiat cubulete
  • 4 cepe verzi taiate felii subtiri
  • 1lingurita ghimbir ras
  • 1 lingura susan rumenit
  • sare

 

Salata de ton greceasca – ingrediente pentru dressing:

  • 1/4 avocado
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura ulei de susan
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 1 lingurita mustar
  • sare

 

Salata de ton greceasca – mod de preparare:

1. Spalam verdeturile si le uscam foarte bine cu hartie de bucatarie. Este foarte important sa nu ramana apa pe frunze, deoarece se dilueaza dressig-ul si gustul nu mai este atat de bun.

2. Scoatem tonul din conseva intr-o strecuratoare, il clatim cu apa de la robinet si il lasam sa se scurga.

3. Taiem fructul de avocado pe jumatate si il rasucim ca sa putem scoate samburele. Oprim un sfert de avocado pentru dressing. Taiem restul de avocado in cubulete.

4. Spalam firele de ceapa verde, le uscam si le taiem felii subtiri.

5. Incalzim o tigaie mica (fara ulei) si rumenim putin susanul. Razuim ghimbirul.

6. Rupem cu mana verdeturile si le punem intr-un bol. Adaugam ghimbirul, cubuletele de avocado, tonul, sarea si amestecam.

7. Pregatim dressing-ul. Intr-un bol mic zdrobim bine cu furculita un sfert de avocado. Adaugam uleiul de masline, uleiul de susan, sucul de lamaie, otetul, mustarul, usturoiul zdrobit si sarea. Batem bine ingredientele cu telul de sarma pana se omogenizeaza.

8. Turnam dressing-ul in bolul cu salata si amestecam bine. Presaram susanul si apoi servim.
Salata de ton greceasca se consuma imediat ce am pus dressing-ul, altfel ingredientele se inmoaie si isi pierd prospetimea!Salata de Ton Greceasca poza 1

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Salata de Ton Greceasca
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)