Pasca fara Aluat cu Branza, Smantana si Stafide

0
6402

Reteta de pasca fara aluat cu branza dulce, smantana si stafide este o reteta de pasca foarte simpla si accesibila si in acelasi timp foarte gustoasa. Nu trebuie decat sa amestecam ingredientele si obtinem un desert pascal de neuitat! Un amestec cremos de branza dulce, oua, unt, smantana si multe stafide, aromat cu coaja de lamaie si de portocala si cu vanilie. Noua ne place mult aceasta pasca fara aluat, insa si pasca cu aluat este foarte buna! 

Pasca fara aluat se coace la foc moderat (170-180 grade) pana cand se rumeneste frumos si este bine inchegata. Lasam pasca sa se raceasca complet, apoi o putem taia. Daca o taiem calduta compozitia se va imprastia putin, nu vom putea taia o felie frumoasa.

Cantitatile de ingrediente pe care le-am folosit pentru aceasta pasca sunt pentru o tava rotunda cu cerc detasabil si diametrul de 25 cm.

Nu exista masa de Paști fara pasca cu branza si stafide. Pentru incepatori, care nu au mai preparat pana acum o pasca fara aluat, voi prezenta mai jos o reteta de pasca fara aluat usor de urmarit, in care este explicat pas cu pas modul de preparare.

Reteta de pasca este o reteta pe care e bine sa o aiba oricine deoarece Sarbatorile Pascale revin in fiecare an, iar pasca este un preparat cu adevarat special, specific acestor zile de sarbatoare.

In plus, mai sunt ocazii in care trebuie facuta pasca in perioada de dupa Pasti: de Izvorul Tamaduirii, de Inaltare și la orice parastas ori masa de pomenire a cuiva plecat dintre noi mai recent sau de ceva vreme, deoarece in zilele dintre Inviere si Inaltare nu se pregateste coliva, ci pasca si oua rosii, care se impart de pomana celor sarmani.

Pasca fara Aluat cu Branza, Smantana si Stafide – reteta video pas cu pas

Ingrediente pentru reteta de pasca fara aluat cu branza dulce, smantana si stafide:

  • 700 gr branza de vaci grasa
  • 6 oua mari
  • 400 gr smantana cu 20% grasime
  • 200 gr unt moale (la temperatura camerei)
  • 200 gr zahar
  • 200 gr stafide
  • 50 gr faina
  • 50 gr gris
  • 1 lingura esenta de vanilie (sau 2 plicuri de zahar vanilat)
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • sare
Ingrediente pentru reteta de pasca fara aluat
Ingrediente pentru reteta de pasca fara aluat

Cum se face pasca fara aluat:

  1. Incalzim cuptorul la 180 grade. Tapetam cu hartie de copt fundul detasabil al unei forme cu diametrul de 24-26 cm. Ungem tava cu unt si o tapetam cu faina.

Tapetam cu hartie de copt fundul detasabil al unei forme cu diametrul de 24-26 cm. Ungem tava cu unt si o tapetam cu faina.

2. Spargem ouale intr-un bol si adaugam zaharul, sarea, vanilia, coaja de lamaie si coaja de portocala.

Spargem ouale intr-un bol si adaugam zaharul, sarea, vanilia, coaja de lamaie si coaja de portocala.

3. Batem ingredientele cu mixerul pana devin o crema fina.

Batem ouale impreuna cu zaharul, sarea, vanilia, coaja de lamaie si coaja de portocala pana devin o crema fina

4. Intr-un bol mai mare punem branza si smantana si le amestecam cu mixerul.

Intr-un bol mai mare punem branza si smantana si le amestecam cu mixerul

5. Adaugam untul moale si il batem pana se incorporeaza in crema de branza si smantana.

Adaugam untul moale si il batem pana se incorporeaza in crema de branza si smantana

6. Peste amestecul de branza, smantana si unt turnam ouale batute cu zahar si le incorporam cu un tel de sarma.

Peste amestecul de branza, smantana si unt turnam ouale batute cu zahar si le incorporam cu un tel de sarma

7. Adaugam cate putin din cantitatea de faina si gris pana le incorporam.

Adaugam cate putin din cantitatea de faina si gris pana le incorporam

8. Adaugam stafidele si le incorporam in compozitie.

Adaugam stafidele si le incorporam in compozitie

9. Turnam compozitia de pasca fara aluat in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Turnam compozitia de pasca fara aluat in tava unsa cu unt si tapetata cu faina

10. Coacem pasca in cuptor timp de aproximativ 50-55 minute, pana se rumeneste frumos. Timpul de coacere este aproximativ, mai depinde si de cuptor. Lasam pasca in tava pana se raceste complet.

Coacem pasca in cuptor timp de aproximativ 50-55 minute, pana se rumeneste frumos. Timpul de coacere este aproximativ, mai depinde si de cuptor.

11. Cand pasca s-a racit, o portionam si o putem servi.

Pasca fara Aluat cu Branza, Smantana si Stafide

 

Pasca fara Aluat cu Branza, Smantana si Stafide

Pasca fara Aluat cu Branza, Smantana si Stafide

Pasca fara Aluat cu Branza, Smantana si Stafide

Retete pentru masa de Pasti

In afara de pasca, pentru masa de Pasti din Duminica Pastelui se pregatesc si retetele traditionale din carne de miel (ciorba de miel, friptura de miel, etc.), diferite tipuri de cozonac, aperitive pascale, prajituri si fursecuri sau biscuiti.

Va prezentam mai jos retetele noastre preferate pentru masa de Pasti, insa puteti vedea toate retetele de Pasti dand click aici.

Apasati pe numele retetei sau pe fotografie pentru a citi reteta!

Pasca cu aluat de cozonac, branza si stafide – reteta traditionala

Pasca cu Branza si Stafide

Cozonac cu nuca si cacao – reteta traditionala pas cu pas

Cozonac cu nuca si cacao

Cozonac pufos cu rahat si stafide

Cozonac Pufos cu Rahat si Stafide

Cozonac grecesc – reteta traditionala

Cozonac Grecesc - Reteta Traditionala

Prajitura insiropata cu crema de lamaiePrajitura Insiropata cu Crema de Lamaie

Ciorba de miel cu smantana – reteta romaneasca traditionala

Reteta Ciorba de Miel cu Smantana

Ciorba de maruntaie de miel (maghirița) – reteta greceasca traditionala pentru prima masa luata in seara Invierii, imediat dupa Sfanta Liturghie de la miezul noptii

Ciorba de Maruntaie de Miel

Friptura de miel – reteta renumitului bucatar Jamie Oliver

Friptura de Miel - reteta Jamie Oliver

Pulpa de miel la cuptor cu cartofi

Pulpa de Miel la Cuptor cu Cartofi

Miel cu spanac – reteta greceasca

Miel cu Spanac

Friptura de miel la cuptor cu cartofi

Friptura de Miel la Cuptor cu Cartofi

Iepure la cuptor cu vin si legume

Iepure la Cuptor cu Vin si Legume

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Pasca fara Aluat cu Branza, Smantana si Stafide
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.