Reteta de miel cu spanac se pregateste indeosebi in perioada sarbatorilor de Pasti, cand avem cu siguranta carne de miel si este sezonul cand gasim spanac si ceapa verde din abundenta. Am pregatit aceasta reteta de miel cu spanac cu sos de ou si lamaie deoarece ii imbunatateste mult gustul, ii da o finete si o aroma deosebita. Gustul acrisor de lamaie se combina perfect cu gustul carnii de miel, iar spanacul este bine sa-l consumam impreuna cu suc de lamaie deoarece acesta ajuta la asimilarea fierului continut de spanac.

 

Ingrediente pentru reteta de miel cu spanac (pentru 5-6 portii):

 

  • 1 kg carne de miel
  • 1 kg spanac taiat in bucati mari
  • 100 ml ulei
  • 200 ml vin alb
  • 2 linguri de faina
  • 10 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde (sau 2 catei de usturoi)
  • 1 lingura de mustar
  • 1 legatura marar (tocat)
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • sucul de la 2 lamai
  • sare
  • piper proaspat macinat

 

Reteta de miel cu spanac – mod de preparare:

 

  1. Spalam bine carnea si o clatim cu apa in care am pus otet. O scurgem bine de apa si o uscam cu hartie de bucatarie. Condimentam bucatile de carne cu sare si piper si apoi le presaram cu putina faina.
  1. Curatam si spalam bine spanacul, apoi il rupem in bucati mai mari. Curatam cepele verzi si usturoiul si le taiem in rondele de 1,5 cm. Spalam mararul si il tocam marunt.
  1. Incalzim uleiul intr-o cratita incapatoare si prajim pentru cateva minute bucatile de carne la foc mare, intorcandu-le ca sa se rumeneasca pe toate partile.
  1. Adaugam ceapa verde si usturoiul si continuam calirea 1-2 minute ca sa se inmoaie putin, apoi stingem cu vin. Cand se evapora alcoolul punem mustarul si 3 cani de apa, acoperim cratita cu un capac si fierbem carnea apoximativ o ora, pana incepe sa se inmoaie. In acest rastimp mai amestecam din cand in cand si mai adaugam apa calda daca sosul scade prea mult.
  1. Intr-o cratita punem apa la fiert cu o lingura de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca punem spanacul si il fierbem 2-3 minute, pana se inmoaie si isi reduce volumul, apoi il scoatem si il punem in cratita cu carne.  Continuam fierberea la foc mic inca 15 minute. Daca mai este nevoie mai adaugam putina apa calda. Oprim focul, punem mararul si amestecam.
  1. Pregatim sosul de ou si lamaie. Intr-un bol batem oul impreuna cu cele 2 galbenusuri pana devin ca o crema. Adaugam sucul de lamaie putin cate putin batand incontinuu cu telul de sarma. Luam cu polonicul zeama din cratita cu mancarea de miel cu spanac si o adaugam foarte incet peste oua, amestecand energic cu telul. In acest mod punem 2-3 polonice de zeama.
  1. Rasturnam amestecul in cratita si apoi miscam cratita cu miscari circulare ca sa se amestece bine sosul de ou si lamaie cu restul de ingrediente.

Mancarea de miel cu spanac se serveste fierbinte.

Tip: Daca nu servim mancarea imediat nu acoperim cratita cu capac deoarece aburii se intorc in cratita si se “taie” sosul. Daca vrem sa acoperim cratita punem mai intai un prosop de bucatarie curat si apoi punem capacul. Prosopul va retine aburii si in acest fel sosul nu se va “taia”.

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Miel cu Spanac
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)