Pulpa de Miel la Cuptor cu Cartofi

0
4057

Reteta de pulpa de miel la cuptor cu cartofi este o reteta traditionala romaneasca preparata in special pentru masa de Pasti. Aromatizata cu rozmarin si usturoi, bine condimentata cu sare si piper si gatita la cuptor la foc mic, pulpa de miel este delicioasa!

Pentru a gati reteta de pulpa de miel la cuptor cu cartofi trebuie sa tinem cateva ore pulpa de miel intr-o marinada compusa din suc de lamaie, ulei de masline, usturoi, sare, piper si rozmarin. Aceasta marinada fragezeste si parfumeaza pulpa de miel. Putem pune pulpa de miel la marinat cu o seara inainte si sa o tinem la frigider. O scoatem din frigider cu o ora inainte de o gati ca sa fie la temperatura camerei atunci cand o punem la cuptor.

Ingrediente pentru reteta de pulpa de miel la cuptor cu cartofi (pentru 6 portii):

  • 2,5 kg pulpa de miel
  • 1 kg cartofi taiati felii groase
  • 150 ml ulei de masline
  • sucul de la 2 lamai
  • 1 capatana de usturoi tocat marunt
  • 3-4 linguri rozmarin tocat
  • 1 lingura oregano
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 lingura amestec de boabe de piper (negru, verde, rosu, alb)

Mod de preparare:

  1. Spalam pulpa de miel, o uscam cu hartie de bucatarie si o curatam de grasime. Cu un cutit bine ascutit facem cateva gauri in pulpa de miel si introducem cateva boabe de piper si bucati de usturoi.
  1. Pregatim marinada amestecand intr-un bol jumatate din cantitatea de ulei de masline, sucul de la o lamaie, usturoiul, rozmarinul, sarea si piperul macinat. Punem pulpa de miel intr-o tava, adaugam marinada, ungem pulpa de miel pe toate partile cu marinada si o tinem in frigider pentru cateva ore.
  1. Spalam cartofii, ii curatam, ii taiem in felii groase si ii punem intr-un bol mai mare. Punem peste ei sare, piper, oregano, sucul de la o lamaie, restul de ulei de masline si amestecam bine. Apoi asezam si cartofii in tava cu pulpa de miel, adaugam un pahar cu apa si acoperim tava cu folie de aluminiu.
  1. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 170 grade si o tinem o ora. Dupa o ora scoatem tava din cuptor, inlaturam folia de aluminiu si intoarcem pulpa de miel si cartofii pe cealalta parte. Acoperim din nou tava cu folia de aluminiu si o reintroducem in cuptor pentru inca o ora. Apoi inlaturam folia de aluminiu, reglam temperatura cuptorului la 200 grade si mai lasam tava in cuptor aproximativ 15 minute, pana se rumenesc cartofii si carnea.

Servim pulpa de miel cu cartofi impreuna cu o salata.

Reteta de pulpa de miel la cuptor cu cartofi este o reteta ideala pentru masa de Pasti, carnea fiind delicioasa, moale si aromata!

Pulpa de Miel la Cuptor cu Cartofi

Pulpa de Miel la Cuptor cu Cartofi

Pulpa de Miel la Cuptor cu Cartofi

Pulpa de Miel la Cuptor cu Cartofi

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Pulpa de Miel la Cuptor cu Cartofi
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.