Ciorba de miel cu smantana este nelipsita de la masa de Pasti. Pentru prepararea aceastei ciorbe de miel avem nevoie de bucati de carne cu os. Ciorba de miel se poate prepara cu rosii si bors sau se poate drege cu smantana si galbenus de ou. Familia mea prefera ciorba de miel dreasa cu smantana si galbenus de ou. Eu prefer sa fierb bine carnea si sa o scot de pe oase. Astfel ciorba de miel se poate servi mai usor, in special de copii. Daca doriti puteti adauga spre sfarsit putina loboda, macris sau spanac.

 

Ingrediente pentru reteta de ciorba de miel cu smantana:

 

  • 1 kg carne miel cu os
  • 3 linguri otet
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 1 legatura de ceapa verde tocata marunt
  • 2 morcovi rasi
  • 1 radacina patrunjel tocat marunt (sau razuit)
  • 1 radacina pastarnac tocat marunt (sau razuit)
  • 1 jumatate de radacina de telina tocata marunt
  • 1 ardei gras rosu taiat fin
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri orez
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml smantana de gatit
  • otet / lamaie / bors (pentru acrit)
  • 1 legatura mare de leustean tocat finIngrediente reteta de ciorba de miel

 

Reteta de ciorba de miel cu smantana – mod de preparare:

 

1. Spalam bine carnea de miel. O punem la fiert intr-o oala cu trei litri de apa rece in care am pus trei linguri de otet. Lasam sa dea in cateva clocote pana se ridica spuma deasupra, ca sa se elimine din sange si din miros. Aruncam apa si spalam din nou carnea.

2. Clatim oala si o umplem cu trei litri de apa rece. Adaugam carnea si o fierbem 45 minute. Adunam spuma cu o lingura, ori de cate se formeaza.

3. Curatam ceapa uscata si o toacam marunt. Curatam ceapa verde si o tocam marunt, punand cozile verzi separat (pe acestea le vom adauga in ciorba de miel mai tarziu, odata cu orezul).

4. Calim toate legumele (in afara de cozile verzi de la ceapa) intr-o cratita in care am pus doua linguri de ulei. Le calim putin, aproximativ doua minute, apoi adaugam o cana de apa calda si le fierbem inabusit, pana se inmoaie. In acest mod legumele isi lasa aromele si ciorba de miel va fi mai gustoasa.

5. Dupa ce carnea a fiert 45 minute adaugam legumele calite si continuam fierberea inca o jumatate de ora.

6. Cu 10 minute inainte ca ciorba sa fie gata adaugam cozile de ceapa verde (tocate) si orezul.

7. Intr-un bol batem galbenusurile cu smantana.

8. Cand ciorba de miel este gata, oprim focul si adaugam leusteanul tocat. Scoatem carnea si o lasam sa se raceasca, ca sa putem sa o desfacem de pe oase.

9. Luam cu polonicul din ciorba fierbinte si adaugam incet in bolul cu galbenusurile si smantana. Punem 2-3 polonice ca sa aducem amestecul de oua si smantana la o temperatura apropiata de temperatura ciorbei. Turnam apoi amestecul in oala cu ciorba si amestecam.

10. Desfacem carnea de pe oase si o adaugam in ciorba. Ciorba de miel este gata! Servim ciorba fierbinte, cu ardei iute.

Reteta Ciorba de Miel - poza 1 Reteta Ciorba de Miel - poza 2 Reteta Ciorba de Miel - poza 3

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Ciorba de Miel cu Smantana
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
4.51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)