Mancare de Naut cu Legume la Cuptor

0
9034

Reteta de mancare de naut cu legume la cuptor este o solutie ideala pentru o masa consistenta in perioada de post. Se prepara asemanator cu mancarea de fasole uscata. In plus, am adaugat vinete taiate cubulete. Fierbem nautul, iar restul de ingrediente le amestecam si le adaugam printre straturile de naut si vinete. Aceasta mancare de naut cu legume o preparam intr-o cratita cu capac pe care o putem baga in cuptor. Daca nu avem o asemenea cratita, punem mancarea intr-o tava pe care o acoperim ermetic cu hartie de aluminiu.

Mancare de Naut cu Legume la Cuptor – reteta video pas cu pas

Ingrediente pentru reteta de mancare de naut cu legume la cuptor:

  • 500 gr naut fiert
  • 100 ml ulei de masline
  • 2 vinete mijlocii taiate cubulete
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 400 gr rosii tocate marunt
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 3 catei de usturoi tocati marunt
  • putin ardei iute (optional)
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 2 linguri marar tocat
  • 3 linguri crema de otet balsamic (optional)
  • sare
  • piper proaspat macinat
Ingrediente pentru reteta de mancare de naut cu legume la cuptor
Ingrediente pentru reteta de mancare de naut cu legume la cuptor

Mod de preparare:

1. Fierbem nautul timp de aproximativ o ora.

Fierbem nautul timp de aproximativ o ora

2. Taiem vinetele cubulete mici. Le punem intr-un bol cu apa in care am pus o lingurita de sare. Intr-un bol punem ceapa, usturoiul, rosiile, pasta de rosii, ardeiul iute, mararul, patrunjelul si le amestecam bine cu o lingura.

Pregatim legumele

3. Intr-o cratita cu capac (sau tava pentru cuptor) punem 2-3 linguri de ulei si 3-4 linguri din amestecul de legume din bol. Asezam jumatate din vinete intr-un strat si peste ele asezam jumatate din cantitatea de naut fiert. Acoperim cu jumatate din cantitatea de legume si punem restul de vinete si de naut.

Intr-o cratita cu capac (sau tava pentru cuptor) punem 2-3 linguri de ulei si 3-4 linguri din amestecul de legume din bol. Asezam jumatate din vinete intr-un strat si peste ele asezam jumatate din cantitatea de naut fiert. Acoperim cu jumatate din cantitatea de legume si punem restul de vinete si de naut.

4. Punem si restul de amestec de legume si adaugam restul de ulei si crema de otet balsamic. Nu adaugam apa deoarece legumele contin destula apa.

Punem si restul de amestec de legume si adaugam restul de ulei si crema de otet balsamic. Nu adaugam apa deoarece legumele contin destula apa.

5. Acoperim cratita cu un capac si o punem pe foc pana incepe sa clocoteasca, apoi o bagam in cuptorul preincalzit la 160 grade pentru o ora si jumatate. Mancarea trebuie sa fiarba incet, la foc mic.

Acoperim cratita cu un capac si o punem pe foc pana incepe sa clocoteasca, apoi o bagam in cuptorul preincalzit la 160 grade pentru o ora si jumatate. Mancarea trebuie sa fiarba incet, la foc mic.
6. Servim mancarea de naut cu paine sau cu pita greceasca coapta pe tigaie, insotita de o salata.

Mancare de Naut cu Legume la Cuptor

Mancare de Naut cu Legume la CuptorMancare de Naut cu Legume la Cuptor

Alte retete cu naut

Mai jos puteti vedea si alte retete cu naut (dati click pe titlul sau pe fotografia retetei pentru a citi reteta).

Mancare de naut cu pui si sos de rosii

Mancare de Naut cu Pui si Sos de Rosii

Mancare de naut cu ciuperci proaspete

Naut cu Ciuperci Proaspete

Paste cu naut si sos de rosii

Paste cu Naut si Sos de Rosii

Chiftele de naut de postChiftele de Naut de Post cu Iaurt vOrez cu legume si nautOrez cu Legume si NautHumus (hummus) – pate de nautHumus (Hummus) - Pate de NautAperitiv cu piure de naut si scrumbie afumataAperitiv cu Piure de Naut si Scrumbie Afumata

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Mancare de Naut cu Legume la Cuptor
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.