Home Retete Culinare Retete garnituri Piure de Cartofi cu Lapte si Parmezan

Piure de Cartofi cu Lapte si Parmezan

Piure de Cartofi cu Lapte si Parmezan
Piure de Cartofi cu Lapte si Parmezan

Aceasta reteta de piure de cartofi cu lapte si parmezan este o reteta din bucataria italiana. Piureul de cartofi preparat dupa aceasta reteta este foarte fin, cremos si deosebit de gustos.

Acest piure de cartofi cu lapte este o garnitura delicioasa pentru diverse preparate din carne sau oua. Poate inlocui cu mult succes sosul bechamel la anumite mancaruri pregatite din carne si sos de rosii.

Pentru a prepara aceasta reteta de piure de cartofi cu lapte si parmezan vom fierbe cartofii fara apa, numai in lapte, cu sare si piper. Dupa ce cartofii sunt bine fierti, ii pasam foarte bine cu blenderul vertical. Adaugam parmezanul ras si continuam sa pasam pana se omogenizeaza compozitia.

Poate ca pana acum piureul de cartofi vi s-a parut o garnitura simpla si banala pentru fripturi si alte preparate din carne. Pentru a descoperi toate secretele pentru un piure de cartofi perfect si diferite tehnici si combinatii de ingrediente pentru a obtine nenumarate variante de piure de cartofi inedite si delicioase cititi si articolul Toate secretele pentru un piure de cartofi perfect.

Ingrediente pentru reteta de piure de cartofi cu lapte si parmezan:

  • 1 kg de cartofi taiati cuburi
  • 500 ml lapte
  • 150 gr parmezan ras
  • sare
  • piper proaspat macinat

Ingrediente pentru reteta de piure de cartofi cu lapte si parmezan

Mod de preparare:

  1. Spalam cartofii, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi. Razuim parmezanul prin razatoarea cu gauri mici.

2. Punem cartofii intr-o cratita si adaugam laptele. Laptele nu va acoperi cartofii, dar nu adaugam mai mult lapte. Cartofii vor absorbi laptele si se vor inmuia foarte bine. Adaugam destula sare si piper. Pentru acest piure de cartofi cu lapte si parmezan sarea trebuie sa fie intr-o cantitate putin mai mare decat pentru un piure de cartofi obisnuit.Piure de Cartofi cu Lapte si Parmesan poza 3

3. Fierbem cartofii la foc mic timp de aproximativ o jumatate de ora, fara sa acoperim cratita cu capac.

4. Pasam cartofii cu blenderul vertical pana devin o crema omogena. Adaugam parmezanul ras si continuam sa pasam pana se incorporeaza.

5. Servim piureul de cartofi cu lapte si parmezan fierbinte, alaturi de friptura, carnati, chiftele sau oua ochiuri.

Piure de Cartofi cu Lapte si ParmezanPiure de Cartofi cu Lapte si Parmezan

Retete de piure de cartofi si retete cu piure de cartofi

Mai jos puteti vedea si alte retete de piure de cartofi si retete cu piure de cartofi.

Piure de cartofi – reteta clasica

Reteta de Piure de Cartofi

Toate secretele pentru un piure de cartofi perfect

Toate secretele pentru un piure de cartofi perfect

Musaca cu piure de cartofi

Musaca cu Piure de Cartofi

Pui cu masline si piure de cartofi

Pui cu masline si piure de cartofi

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Piure de Cartofi cu Lapte si Parmezan
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Content is protected !!