Reteta de mancare de linte verde este simplu de preparat. Se prepara in mod asemanator cu reteta de mancare de fasole uscata, cu deosebirea ca nu este nevoie sa o punem la inmuiat cu o seara inainte.

Fierbem lintea separat impreuna cu o foaie de dafin si cu 2 catei de usturoi intregi. Dupa ce a fiert o adaugam intr-o cratita in care am calit legumele si o mai fierbem cateva minute pana se inmoaie bine legumele. Adaugam sarea, piperul, cimbrul, mararul si patrunjelul si mancarea de linte verde este gata!

Lintea este un aliment bogat in proteine si carbohidrati cu indice glicemic scazut, fiind un excelent substitut pentru carne. Pentru a afla mai multe informatii despre beneficiile consumului de linte pentru sanatate cititi “Totul despre linte“.

Este bine sa consumam lintea impreuna cu alimente bogate in vitamina C, precum rosiile, ardeii, ceapa, broccoli deoarece fierul continut de linte se absoarbe mult mai usor.

Cand gatim reteta de mancare de linte verde preparam si o mica salata pe care sa o servim intr-un cosulet facut dintr-o tortilla (pita mexicana) pe care o punem intr-o forma mica pentru cuptor si o coacem 5 minute (ca sa ia forma de cosulet).

Preparam salata din legume taiate marunt (ceapa, rosie, ardei), branza feta maruntita si cateva crutoane zdrobite. Adaugam sare si ulei si ornam salata cu cateva crutoane.

 

Ingrediente pentru reteta de mancare de linte verde (pentru 4-5 portii):

 

  • 500 gr linte verde
  • 5 linguri de ulei
  • 2 cepe tocate marunt
  • 2 catei de usturoi intregi
  • 2 morcovi tocati marunt
  • 1 radacina mica de telina tocata marunt
  • 1 ardei gras tocat marunt
  • 200 gr rosii din coserva
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 2 linguri marar tocat
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare
  • piper proaspat macinat

 

Reteta de mancare de linte verde – mod de preparare:

 

  1. Pentru a gati reteta de mancare de linte verde alegem mai intai lintea, o spalam si o punem la fiert impreuna cu doi catei de usturoi si o foaie de dafin. O fierbem aproximativ 50-55 minute, pana este bine fiarta. Dupa ce a fiert lintea inlaturam foaia de dafin si usturoiul.
  1. Incalzim uleiul intr-o cratita si calim legumele (fara rosii) cateva minute, pana se inmoaie. Adaugam rosiile si pasta de rosii si mai fierbem aproximativ 1-2 minute. Adaugam lintea si putin din apa in care a fiert lintea ca sa obtinem consistenta pe care o dorim.
  1. Lasam mancarea de linte verde sa mai fiarba 2-3 minute. Oprim focul si punem cimbrul, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce, mararul si patrunjelul. Reteta de mancare de linte verde este gata!
  1. In timp ce fierbe lintea, preparam o salata. Taiem marunt o ceapa, 2 rosii si 1 ardei gras si le amestecam cu 50 gr de branza feta (sau branza de oaie), cateva crutoane maruntite, 2 linguri de ulei si sare.
  1. Asezam pe masa de lucru o tortilla si o taiem rotund cu ajutorul unui bol pe care l-am intors cu gura in jos. Asezam tortilla intr-o forma mica de copt si o bagam in cuptorul incalzit la 180 grade pentru 5 minute, ca sa ia forma unui cosulet.
  1. Cand tortilla s-a racit, umplem cosuletul cu salata si ornam cu cateva crutoane.

 

Punem mancarea de linte verde in farfurii si o servim impreuna cu salata. Pofta buna!

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Mancare de Linte Verde
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)