Reteta de salata de spanac cu para, mar si parmezan, garnisita cu seminte de floarea soarelui, nuci si stafide, este una dintre nenumaratele variante de salate din legume cu frunze verzi, dar se diferentiaza de acestea prin combinatia ingenioasa a ingredientelor si prin gustul dulce-acrisor al deliciosului dressing folosit.

Salatele cel mai usor de facut si mai economice sunt salatele din diferite legume verzi: spanac, rucola, diferite tipuri de salate verzi pe care le putem pregati pe fiecare in parte sau in diverse combinatii. Nu exista reguli in privinta proportiilor si modului de preparare. Este suficient sa avem imaginatie.

Secretul pentru o salata de spanac cu adevarat proaspata si frageda consta in uscatul frunzelor. Le spalam bine, le punem intr-o strecuratoare sa se scurga de apa si apoi le uscam cu hartie de bucatarie. Eu prefer sa usuc spanacul (si frunzele de salata in general) in spinner, o strecuratoare de plastic care se invarte cu mana intr-un bol mare, scuturand apa de pe frunze.

Este bine sa rupem frunzele de spanac cu mana, in bucati mai mari. Salata va avea volum si aspect frumos. Daca vrem totusi sa le taiem cu cutitul, acesta trebuie sa fie foarte bine ascutit ca sa nu strivim frunzele si astfel salata sa-si piarda gustul si vitaminele.

Putem sa imbogatim salata de spanac cu ingrediente care dau diferite gusturi si arome: nuci, alune, stafide, felii de mere, pere, piersici, caise, morcovi rasi, felii de rosii, felii subtiri de cascaval picant, bacon fript si multe altele.

La salatele de spanac – dar si la salatele verzi in general- se potrivesc toate felurile de dressing, in special cele simple, ulei + otet, sau usor imbogatite cu suc de portocale sau lamaie. Se poate folosi dressing de otet balsamic si miere, cu mustar, iaurt, ginger ras.

Desi am incercat mai multe combinatii de ingrediente, ma intorc foarte des la reteta de salata de spanac de mai jos. Este absolut delicioasa!

 

Ingrediente pentru reteta de salata de spanac cu para, mar si parmezan:

 

  • 300 gr spanac proaspat
  • 1 mar rosu taiat felii subtiri
  • 1 para taiata felii subtiri
  • 2 fire de ceapa verde
  • 150 gr parmezan
  • 2 linguri seminte de floarea soarelui (fara coaja)
  • 50 gr stafide
  • 50 gr nuci
  • 1 lingura suc de lamaie pentru fructe

 

Reteta de salata de spanac cu para, mar si parmezan – ingrediente pentru dressing:

 

  • 4 linguri ulei de masline (sau alt ulei)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri suc de portocala
  • 1 lingurita de ginger proaspat ras
  • putina sare

 

Reteta de salata de spanac cu para, mar si parmezan – mod de preparare:

 

  1. Curatam si spalam spanacul, il uscam de apa foarte bine, il rupem bucati.
  1. Scoatem samburii de la para si mar. Taiem fructele in felii subtiri si le stropim cu o lingura de suc de lamaie ca sa nu se innegreasca.
  1. Curatam ceapa verde si o taiem in bucati mici. Taiem parmezanul in felii subtiri cu ajutorul instrumentului de curatat cartofi.
  1. Intr-un bol pentru salata punem spanacul, feliile de para si mar, ceapa verde si parmezanul.
  1. Punem intr-un bol mic ingredientele pentru dressing si amestecam cu telul de sarma pana se omogenizeaza.
  1. Adaugam dressingul peste ingredientele din bolul cu salata si amestecam. Presaram nucile, stafidele si semintele de floarea soarelui si servim.

 

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Salata de Spanac cu Para, Mar si Parmezan
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)