Salata cu rucola si parmezan este o salata delicioasa si rapida. Usoara, aromata, racoritoare si plina de vitamine, salata cu rucola si parmezan este o salata ideala pentru perioada de vara.

Salatele de verdeturi sunt intotdeauna o alegere foarte buna dar salata cu rucola si parmezan este una dintre cele mai bune. Rucola are putine calorii (100 gr rucola contin 25 calorii), iar continutul mare de fibre ajuta la curatarea colonului, contribuind la imbunatatirea digestiei. Rucola este bogata in vitamine, fibre si minerale, intareste sistemul imunitar si sistemul osos, ajuta la eliminarea toxinelor si reduce aciditatea din stomac. Rucola contine de opt ori mai multa vitamina A, C si K si de patru ori mai mult fier decat salata verde.

Avand un gust puternic, amarui, rucola se potriveste foarte bine cruda in salate, dar si in mancarurile gatite, sandwich, pizza, in tartele cu legume si la prepararea diferitelor bauturi energizante din legume si fructe (smoothie).

Denumirea de rucola este imprumutata din limba italiana, in limba romana se numeste voinicica si se mai foloseste si ca planta medicinala.

Rucola este o planta fragila si trebuie sa fie consumata imediat deoarece nu rezista mai mult de doua zile in frigider.

 

Ingrediente pentru reteta de salata cu rucola si parmezan:

 

  • 100 gr rucola (o legatura mare)
  • 2 fire ceapa verde
  • 5-6 rosii cherry
  • 50 gr parmezan taiat in fasii late
  • 2 linguri de otet balsamic
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper proaspat macinat

 

Reteta de salata cu rucola si parmezan – mod de preparare:

 

  1. Spalam foarte bine frunzele de rucola, le lasam sa se scurga de apa intr-o strecuratoare si apoi le uscam cu hartie de bucatarie.
  2. Curatam firele de ceapa verde, le spalam si le taiem in bucati potrivite.
  3. Spalam rosiile cherry si le taiem pe jumatate.
  4. Taiem parmezanul in fasii late cu ajutorul instrumentului de curatat cartofi.
  5. Aranjam pe o farfurie sau intr-un castron frunzele de rucola, ceapa si rosiile chery, condimentam cu sare si piper si amestecam salata.
  6. Amestecam otetul balsamic cu uleiul de masline si il turnam peste salata.
  7. Asezam fasiile de parmezan deasupra salatei si o servim imediat.

Salata cu rucola  este gata, gustoasa si aromata!

Pofta buna!

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
Reteta
Salata cu Rucola si Parmezan
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)