Pastrav la Cuptor cu Usturoi

0
6811

Reteta de pastrav la cuptor este usoara, sanatoasa si delicioasa, la fel ca si reteta de peste cu legume la cuptor. De obicei consumam pastravul prajit, dar pastravul preparat la cuptor este mai bun, nu absoarbe mult ulei, mirosul nu este asa de puternic si bucataria se aeriseste mai repede. Pentru reteta de pastrav la cuptor cu usturoi putem folosi pastrav proaspat sau congelat. Eu am avut pastrav proaspat.

Reteta de pastrav la cuptor se prepara extrem de simplu. Curatam pestele de solzi si de intestine, il spalam bine sub jet de apa de la robinet si il uscam bine cu hartie de bucatarie. Apoi il condimentam cu suc de lamaie, sare, piper, oregano, paprika dulce si umplem interiorul  pestelui cu felii de usturoi si cu felii subtiri de lamaie (fara coaja). Il lasam la frigider pentru o ora sa se patrunda cu aroma ingredientelor. Feliile de lamaie dau gust si aroma carnii de pastrav si o ajuta sa se “stranga”, astfel pestele nu se rupe cand il intoarcem in tava.

Ingrediente pentru reteta de pastrav la cuptor cu usturoi:

  • 1 kg pastrav
  • 100 ml ulei
  • 50 ml suc de lamaie
  • 1 lamaie taiata felii subtiri (fara coaja)
  • 5 catei de usturoi taiati felii
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 lingura paprika dulce
  • sare
  • piper proaspat macinat

Pastrav la Cuptor cu Usturoi poza 2

Mod de preparare:

  1. Curatam pastravul de solzi si intestine, il spalam bine sub jet de apa, apoi il punem sa se scurga de apa intr-o strecuratoare. Il uscam bine cu hartie de bucatarie, il stropim cu sucul de lamaie si il condimentam pe exterior si pe interior cu sare, piper, oregano si paprika.
  2. Umplem interiorul pestilor cu felii de usturoi si felii de lamaie si ii punem pe un platou. Acoperim platoul ermetic cu folie alimentara si il punem in frigider pentru o ora.
  3. Incalzim cuptorul la 200 grade (foc mediu spre mare). Scoatem platoul cu peste din frigider si ungem pestii cu ulei pe ambele parti. Asternem hartie de copt intr-o tava si asezam pastravii, apoi introducem tava in cuptorul preincalzit. Dupa aproximativ 15 minute intoarcem pestii pe cealalta parte. Este bine sa verificam daca pestele este gata mai repede, deoarece daca il tinem prea mult in cuptor se usuca.
  4. Pastravul preparat la cuptor poate fi servit simplu, cu felii de lamaie sau cu o diferite sosuri picante, sau insotit de o salata, de garnitura de orez basmati sau de o garnitura de orez cu legume.

Reteta de pastrav la cuptor este gata!

Pastrav la Cuptor cu Usturoi poza 3

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Pastrav la Cuptor cu Usturoi
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.