Reteta de salata de varza se poate pregati toata vara, cat timp varza este noua si frageda. Salata de varza se numara printre cele mai populare preparate din varza, este usor si rapid de pregatit, economica si cu efecte benefice pentru sanatate. Salata de varza este garnitura ideala pentru un fel principal de mancare cu carne sau pentru carne prajita sau fripta. Putem folosi salata de varza si pentru a pregati sandwich.

Varza are numeroase efecte pozitive asupra sanatatii, in special atunci cand este consumata in stare cruda. Este bogata in fibre, ajutand la o buna digestie, contine putine calorii, are efect antiinflamator si anticancerigen. De asemenea, varza contine vitamina C, care intareste sistemul imunitar, si beta-caroten, care protejeaza vederea de afectiunile aparute odata cu inaintarea in varsta.

Exista multe varietati de varza (verde, alba, mov, rosie), cea mai cunoscuta si cea mai consumata fiind varza de culoare verde-deschis care poate fi gasita la orice supermarket sau in piata. Este avantajoasa din punct de vedere al pretului si poate fi folosita la numeroase retete, de la banala reteta de salata de varza la retete elaborate precum varza cu afumatura, placinta cu varza, sarmale, ciorbe.

Pe perioada de iarna reteta de salata de varza se poate pregati si cu varza murata, adaugandu-i numai ulei si piper.

 

Ingrediente pentru reteta de salata de varza (pentru 4 portii):

 

  • 1 kg varza proaspata taiata marunt
  • 2 linguri otet
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri marar tocat
  • 2 linguri frunze de telina tocate
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper proaspat macinat

 

Reteta de salata de varza – mod de preparare:

 

  1. Curatam varza de frunzele exterioare, o spalam cu apa de la robinet si o lasam sa se scurga de apa.
  1. Taiem varza foarte fin, o punem intr-un bol si o frecam cu putina sare. O lasam 15 minute, apoi o punem intr-o strecuratoare si o presam ca sa se scurga apa pe care a lasat-o dupa ce am frecat-o cu sare. O punem apoi din nou in bolul pentru salata.
  1. Spalam mararul si frunzele de telina, le uscam cu hartie de bucatarie, le tocam si pe punem peste varza.
  1. Intr-un bol mic amestecam cu telul de sarma otetul, uleiul si zaharul si batem bine pana se omogenizeaza si se topeste zaharul.
  1. Turnam dressingul peste varza din bol, presaram piper proaspat macinat si amestecam bine. Punem bolul cu salata de varza la frigider pentru o ora si apoi o putem servi.

Reteta de salata de varza este gata!

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Salata de Varza Cruda cu Frunze de Telina
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)