Reteta de sarailie este o reteta de prajitura cu nuca si miere de albine din bucataria turceasca. Se aseamana mult cu reteta de baclava. Reteta de sarailie se prepara cu foi de placinta din comert (cele mai subtiri) peste care se presara nuci macinate si apoi se ruleaza si se coc la cuptor. Se insiropeaza apoi din belsug cu un sirop facut din apa, zahar, miere si suc de lamaie. Daca va intereseaza sa preparati in casa foi de placinta va recomand reteta de aluat de placinta.
Reteta de sarailie este usor de preparat. Aceasta prajitura cu nuca si miere este minunata, cu foi crocante imbibate cu un sirop cu aroma de lamaie.
Ingrediente pentru reteta de sarailie – prajitura cu nuca si miere:
- 1 pachet de foi de placinta (450 gr)
- 250 gr unt topit
- 500 gr nuci macinate (nu foarte marunt)
Reteta de sarailie – prajitura cu nuca si miere – ingrediente pentru sirop:
- 550 ml apa
- 500 gr zahar
- 300 gr miere
- sucul de la o jumatate de lamaie
- coaja de lamaie
Mod de preparare:
- Incalzim cuptorul la 180 grade. Incalzim untul intr-o cratita mica pana se topeste. Macinam nucile (nu foarte fin).
- Cu ajutorul unei pensule ungem cu unt o tava mare.
- Pe masa de lucru intindem o foaie de placinta si o ungem cu unt topit cu ajutorul unei pensule. Peste prima foaie unsa cu unt asezam alta foaie, o ungem cu unt si presaram toata suprafata cu nuci macinate. Asezam alta foaie de placinta, o ungem cu unt, o presaram cu nuci si asezam deasupra a patra foaie, pe care de asemenea o ungem cu unt si o presaram cu nuci macinate.
- Inchidem foile pe lateral si le rulam strans pana la capat formand un rulou. Cu un cutit care taie foarte bine taiem ruloul in felii de aproximativ 1,5 cm grosime si le asezam in tava.
- Continuam in acelasi mod cu celelalte foi de placinta. In total vom face trei rulouri pe care le taiem in felii.
- Incalzim untul care ne-a ramas si stropim cu el feliile de placinta cu nuca.
- Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade si coacem feliile de placinta cu nuca aproximativ 30-35 minute, pana se rumenesc.
- In timpul cat aceasta sarailie sta la cuptor, pregatim siropul. Fierbem ingredientele pentru sirop timp de 10 minute.
- Scoatem aceasta sarailie din cuptor, o lasam sa se raceasca 15-20 minute si turnam peste ea siropul fierbinte.
Adauga un comentariu
Detalii reteta
Reteta
Sarailie – Prajitura cu Nuca si Miere
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
3 Review(s) Based on